Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan Gençlere Uyarı: Zatürre Gelişen Hastaların %11'i Gençler...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan koronavirüs konusunda gençlere uyarılar art arda geldi. Bakan Koca, son bir ay içerisinde koronavirüse yakalanan 100 kişiden 40'ının 20-40 yaş aralığındaki gençler olduğunu belirtirken, atürre gelişen hastaların da %11'inin bu yaş grubundan olduğunu belirterek, sadece yaşlıları korumak için değil gençleri de korumak için koronavirüs konusunda herkesin tedbirlere uyması gerektiğini söyledi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan Gençlere Uyarı: Zatürre Gelişen Hastaların %11'i Gençler...

Bakan Koca, "SSağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan koronavirüs konusunda gençlere uyarılar art arda geldi. Bakan Koca, son bir ay içerisinde koronavirüse yakalanan 100 kişiden 40'ının 20-40 yaş aralığındaki gençler olduğunu belirtirken, atürre gelişen hastaların da %11'inin bu yaş grubundan olduğunu belirterek, sadece yaşlıları korumak için değil gençleri de korumak için koronavirüs konusunda herkesin tedbirlere uyması gerektiğini söyledi. ." ifadelerini kullandı.

Alarm Veren 10 İlimizi Paylaştı Bakan Koca, sosyal medya hesabından geçtiğimiz saatlerde koronavirüs konusunda alarm veren illerimizi paylaşmış, son hafta günlük vaka sayısı en çok artan iller ile ağır hasta sayısının en yüksek olduğu illere paylaşımında yer vermişti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıklamasında, "Son hafta günlük hasta sayısı en çok artan illerimiz; Van, Karaman, Erzincan, Çankırı ve Kayseri. Ağır hasta sayısı en çok olan illerimiz; İstanbul, Ankara, Konya, Erzurum ve Yozgat. Tedbirlere birlikte uyarak başarılı olabiliriz. Birlikte tedbirli olalım. " ifadeleri görülmüştü.