Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan Açıklama Geldi! 12 Mayıs 2020 Koronavirüs Güncel Tablosu Yayımlandı

12 Mayıs Türkiye corona virüs güncel tablosu Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından paylaşıldı. Türkiye ve dünyadaki toplam vaka sayısı, iyileşenlerin sayısı, ölü sayısı ve Sağlık Bakanı Koca'nın açıklamaları...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan Açıklama Geldi! 12 Mayıs 2020 Koronavirüs Güncel Tablosu Yayımlandı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 12 Mayıs Türkiye koronavirüs güncel tablosunu yayımlayarak değerlendirmelerde bulundu. Türkiye'de koronavirüsle ilgili son gelişmeler, vaka sayısı, can kaybı , dünkü tablo ve diğer detaylar bu haberimizde...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından koronavirüse dair güncel tabloyu paylaşarak değerlendirmelerde bulundu.

HERKESTEN ÖNCE SON GELİŞMELERİ TAKİP ETMEK İÇİN TIKLA VE KATIL.

12 MAYIS KORONAVİRÜS GÜNCEL TABLOSU

Bakan Koca'nın açıklamasında şu ifadeler görüldü: 

11 Mayıs 2020 Tarihli Koronavirüs Tablosu

11 Mayıs'ta koronavirüs tablosu Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın sosyal medya hesabından paylaşılmış, Bakan Koca sürece ilişkin, "Tedbirlere uyarsak, yeni vaka sayımız, yakında günde 1.000’den daha az olacak. Yoğun bakım ve solunum desteğine ihtiyaç duyan hastalarımızın sayısı azalmaya devam ediyor. Bugünkü vefat sayımız 55. Tedbirsizliğin bedelinin ağır olduğunu unutmayalım" değerlendirmesini yapmıştı.

Hemşireler Günü Mesajı

Bakan Koca, Hemşireler günü vesilesiyle bir mesaj yayımlayarak, "Hemşirelerimiz, kusursuz oldukları görevlerinde şimdi birer kahraman. Koronavirüse karşı mücadelede hem sağlık profesyoneli hem de adeta hasta yakını konumunda ve hastayla iletişimde daima ustalar. Duyarlı olmakta ise dünyada örnekleri yok. 12 MAYIS HEMŞİRELER GÜNÜ KUTLU OLSUN." ifadelerini kullandı.

DÜNYADA KORONAVİRÜSTE SON DURUM

Dünya genelinde yeni tip koronavirüs vaka sayısı 4.3 milyona dayanırken, ölü sayısı son açıklamalarının ardından 289 bini geride bıraktı. Dünyada yeni tip koronavirüs (kovid-19) testi pozitif çıktıktan sonra iyileştiği kaydedilen hasta sayısı 1 milyon 545 bin 745'e yükseldi.