Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Az Önce Açıkladı: Aşı Programı Tamamlanana Kadar...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 11 Ocak koronavirüs tablosunun yayımlanmasının ardından sosyal medya hesabından yaptığı değerlendirmede aşı programlarına dikkat çekerek, aşı programının başarıyla tamamlanacağı tarihe kadar kısıtlama ve tedbirlere tam uyumun büyük öneme sahip olduğunu belirtti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Az Önce Açıkladı: Aşı Programı Tamamlanana Kadar...

Sağlık Bakanı Koca, "Bugün tespit edilen 1.003 yeni hastamız var. Ağır hasta sayısındaki düşüş umut verici şekilde devam ediyor. Tedbir en büyük silahımız. Aşı programı başarıyla tamamlanana kadar kısıtlama ve tedbirlere tam uyum son derece önemli. Birlikte kazanacağız. http://covid19.sağlık.gov.tr" ifadelerini kullandı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aşı Takvimiyle İlgili Konuştu

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısının ardından koronavirüs tedbirleri ve koronavirüs aşı sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan şunları söyledi: 

Aldığımız tedbirler sayesinde salgının artış hızını gözle görülür şekilde geriletmeyi başardık. Azalan vaka ve ağır hasta sayısına paralel şekilde salgının sağlık sistemimize yükü de hafifledi. Bu kazanımlarımızı korumak için 83 milyon hep birlikte gayret göstermemiz gerekiyor. Esnaflar, öğrencilerimiz başta olmak üzere vatandaşlarımız üzerindeki sıkıntıları yakinen biliyoruz. Tüm dünyayla birlikte bu soruna çare bulana kadar hayatımızı hastalıktan koruyacak tedbirlere mecburuz. Bu tedbirlerin başında temizlik, maske ve mesafe geliyor. Vaka sayısının belirli bir rakamın altına inmesiyle kısıtlamaları kademeli olarak kaldıracağız. Her bireyin tedbirleri uygulaması şarttır. Salgınla mücadelede önemli bir husus da aşı çalışmalarıdır. Türkiye tüm aşı çalışmaları ve üretimi yakından takip etmektedir. Hali hazırda Çin menşeili bir aşıyı ülkemize getirmeye başladık, ilk etapta 3 milyon doz aşı şu anda ülkemize geldi. Alman menşeili bir aşıyla ilgili anlaşmamızı yaptık görüşmeler devam ediyor. Nihai kararı henüz vermiş değiliz. Rus ve ingiliz aşılarıyla ilgili gelişmeleri takip ediyoruz. Ülkemize gelen aşıların test süreci tamamlanır tamamlanmaz uygulamasına geçilecektir. Sn. Bakanımız perşembe veya cuma günü inşallah bu kampanyamız başlamış olacak

11 OCAK KORONAVİRÜS TABLOSU