Sağlık Bakanı Bugünkü Korona Tablosunu Açıkladı-İşte 17 Temmuz Corona Vaka Sayısı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter adresi üzerinden bir paylaşım yaptı ve coronavirüs salgınında son durumu bildiren tabloyu duyurdu. Bakan Koca, " Yoğun bakım ve entübe hasta sayımızda, devam eden tedavilere bağlı artış var. Son 35 gün içinde, en düşük vefat sayımız 13 Haziran’da, 14 olarak gerçekleşmişti. Temaslı taraması, erken tanı ve tedavi şansıyla vefat sayılarını daha da azaltmaya çalışıyoruz" dedi. İşte bugünkü corona tablosu.

Sağlık Bakanı Bugünkü Korona Tablosunu Açıkladı-İşte 17 Temmuz Corona Vaka Sayısı

Son dakika haberi: Fahrettin Koca bugünkü corona tablosunu açıkladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Twitter adresi üzerinden bir son dakika açıklamasında bulundu. Bakan Koca yaptığı açıklamada Türkiye 'deki corona salgınında son duruma yer verdi. Bakan Koca 'nın açıklaması şu şekilde:

HAVUZ VE PLAJLARDA DAMLACIK OLAYI

Bakan Koca, önceki tweet'inde şu uyarıda bulundu: "Koronavirüs, damlacıklarla bulaşır. Riskli damlacık sayısı, havuz ve plajlarda da tıpkı diğer ortamlardaki gibi, insan yoğunluğuna bağlı şekilde artar. Tedbirler, üçüncü şahıslı tüm yerlerde geçerlidir. Kurallara uyulursa tatilin kalitesi artar."

Bakan Koca ibr diğer paylaşımında ise "Tatil planları sloganı: Kum gibi kalabalıktan uzakta!" dedi.

DÜNKÜ CORONA TABLOSU

16 Temmuz tarihli corona tablosu ise şu şekildeydi:

"Daha çok test, daha çok vaka saptar. Test sayısıyla yeni vaka sayısı arasındaki ilişki ise bire bir değildir. 15 Haziranda 1.592 vaka sayısına ulaştığımız gün de test sayımız 42.000 idi. Test sayısı ihtiyaca göre değişmektedir. Sonucu belirleyen tedbirdir. "