Sağlık Bakanı Az Önce Açıkladı! Korkulan oldu, Yüzde 75 Oranına Geldi...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, mutasyon tehditinin her geçen gün artış gösterdiğini, Türkiye'deki oranın ise yüzde 75 seviyelerine yükseldiğini söyledi.

Sağlık Bakanı Az Önce Açıkladı! Korkulan oldu, Yüzde 75 Oranına Geldi...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs salgınında gelinen son duruma ilişkin açıklamalarda bulundu. Mutant virüs tehditinin artarak büyüdüğünü söyleyen Sağlık Bakanı, ülkemizdeki oranın yüzde 75 seviyelerine çıktığını belirtirken, daha kolay yayılan ingiliz varyantının ülkemizde yoğun görüldüğünü söyledi.

AK Parti kongreleriyle ilgili muhalefetin eleştirilerine ilişkin de konuşan Sağlık Bakanı Koca, bu konunun gündemde tutulmasının kimseye fayda sağlamayacağını belirterek, buradan bir ayrıcalık hikayesi çıkarılmaması gerektiğini söyledi. 

  • Bakan Koca mutasyonla ilgili "Her geçen gün artıyor ve ağırlıklı şu an mutasyonun Türkiye'deki oranı yüzde 75 ulaştı. Bunun yüzde 50 ila 95 arası değiştiğini görülüyor.Bunun dışında da ülkemizde ağırlıklı olarak İngiliz mutantı söz konusu. Var olan virüsün yerine İngiliz mutantı geçti. Bu varyantın en önemli özelliği bulaştırıcılığının çok yüksek olması." şeklinde konuştu.
  • AK Parti'nin kongreleriyle ilgili ise Fahrettin Koca, "Bu konuyu gündemde tutmanın kimseye faydasının olmadığı kanaatindeyim. Bugüne kadar Bilim Kurulu üyelerimiz dahil olmak üzere kapalı ortamlarda virüsün bulaştığını biliyoruz. Bu bilgilendirme de bir değişiklik söz konusu değil dolayısıyla herkesin bu mücadelede üzerine düşen sorumluluğun gereğini yapması gerektiği kanaatindeyim. Burada bir ayrıcalık çıkarma hikayesini oluşturmanın doğru olmaz." açıklamasını yaptı.