Restoranlar , Kafeler ve Kıraathaneler Hakkında Karar Verildi! Kahvehaneler Kapatılıyor...

Cumuhrbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, restoran, kafe ve kıraathanelerle ilgili alınan son tedbirleri açıkladı.

Restoranlar , Kafeler ve Kıraathaneler Hakkında Karar Verildi! Kahvehaneler Kapatılıyor...

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Erdoğan, koronavirüse yönelik alınan yeni tedbirleri duyururken, Kıraathanelerin kapatılacağını, Restoran ve cafelerde ise sadece paket servis hizmetinin verilebileceğini duyurdu. Erdoğan , hafta sonları için belirli saatlerde hayata geçirilecek sokağa çıkma kısıtlamasına dair de açıklamalarda bulunurken ayrıca şunları söyledi: 

Tamam diye ifade ettiğimiz Temizlik, Maske, Mesafe kurallarına riayet ederek bu dalgayı atlatmamız gerekiyor. Şayet salgının seyri tırmanışını sürdürürse hepimiz için can acıtıcı tedbirlerin tekrar gündeme gelmesi kaçınılmaz hale gelir.

Kabine toplantımızda yapılan istişareler sonucunda yeni tedbirleri hayata geçirmeye karar verdik.

Hafta sonları saat 10.00 ile 20.00 saatleri dışında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. Ara tatilde olan okullardaki eğitim öğretim yıl sonuna kadar online sürdürülecek, 65 yaş üstü için uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması çalışanlar hariç olmak üzere 20 yaş altına da uygulanacak. AVM, Market, Berber ve Kuaförler gibi işletmelerin çalışma süreleri saat 10.00 ile 20.00 ile sınırlanacak.

Restoran ve cafelerde sadece paket servis uygulamasına geçilecek. Kıraathanelerin faaliyetlerine bir süre ara verilecek. Tüm spor müsabakaları seyircisiz oynanacak. Halı sahaların faaliyetlerine ara verilecek. Şehirlerimizin ana cadde ve meydanlarındaki sigara içme yasağı sürecek. İl Hıfzıssıhha Kurulları bu sınırlarmayı genişletebilecek. Kamu ve özel sektördeki esnek çalışma sürelerine uygulamasına hassasiyet gösterilecek. Tüm bu hususlarla ilgili ayrıntılar İçişleri Bakanlığımızın genelgesinde yer alacak. Hep birlikte fedakarlık yaparak bu salgın müsibetinden gelerek, sağlıklı ve huzurlu şekilde geleceğe bakacağız.