Putin'den Rusya Genelinde Ücretli İzin Açıklaması : Her Şey Vatandaşımızın Sağlığı İçin

24 Mart'ta Moskova yakınlarındaki Kommunarka kentinde bulunan koronavirüs hastanesine ziyaret gerçekleştiren Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Moskova'da ulusa seslendi.

Putin'den Rusya Genelinde Ücretli İzin Açıklaması : Her Şey Vatandaşımızın Sağlığı İçin

Rusya'nın koroanvirüs ile en üst düzeyde mücadele edebilecek güce sahip olduğunu ve vatandaşların sağlığının her şeyden önemli olduğunu söyleyen Vladimir Putin, önümüzdeki haftayı ülke genelinde ücretli tatil ilan ederken, 22 Nisan'da yapılması beklenen Anayasa Değişikliği Referandumunu da riskleri göz önüne alarak ertelediklerini söyledi.

Putin, söz konusu , 'Ücretli tatil' uygulamasının koronavirüs salgınınn yayılmasına katkı sağlayacağını vurgularken, Anayasa referandumunun tarihinin daha sonra doktor tavsiyeleri doğrultusunda aloınacağını söyledi. Rusya Devlet Başkanı, "Halk oylamasının daha ileri bir tarihe ertelenmesi gerektiğini düşünüyorum. Bölgelerdeki ve ülke genelindeki durumun nasıl geliştiğini değerlendireceğiz ve yalnızca profesyonel görüşü, doktorların, uzmanların tavsiyelerini esas alarak halk oylamasının yeni günüyle ilgili karar alacağız" ifadelerini kullandı.

Putin, 28 Mart-5 Nisan 2020 tarihleri arasındaki ücretli tatil izni döneminde sağlık kuruluşları, finans kuruluşları, taşımacılık sektörü ve marketlerin çalışmayı sürdüreceğini söyledi.