Prof. Dr. Ateş Kara'dan Önemli Açıklamalar (Sokağa Çıkma Yasağı - Tuzlu Su)

Canlı yayında konuşan Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara'nın sözleri Twitter 'da TT oldu. Ateş Kara ile Canan Karatay arasındaki tuzlu su cevapları da çokça konuşuldu.

Prof. Dr. Ateş Kara'dan Önemli Açıklamalar (Sokağa Çıkma Yasağı - Tuzlu Su)

Sokağa çıkma yasağı gelir mi sorusuna cevap.

Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, Cnn canlı yayınında Tarafsız Bölgede dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Yaptığı açıklamalar sonrası Twitter 'da TT olan Prof. Dr. Ateş Kara , Türkiye'de görülen yeni tip Koronavirüs vakalarının ardından alınan önlemlere "sokağa çıkma yasağının" da eklenip eklenemeyeceği sorusuna yanıt verdi.

RAKAMLAR HIZLI ARTARSA...

Kara yaptığı açıklamada, virüsün hızlı yayılması durumunda bunun masadaki seçeneklerden biri olduğunu söyledi. Prof. Dr. Ateş Kara şu ifadeleri kullandı:

"Bizim ülkemizdeki rakam hala çok sınırlı sayıda. Önümüzde bir Singapur örneği var. Onlar bu işi çok sıkı tuttular ve çok az vaka sayısıyla bu dönemi geçmeyi başardılar. Biz bugüne kadar ötelemede çok başarılıydık, dünyada neredeyse hiçbir ülkenin yapamadığını yaptık. Türk insanının isteğiyle ve başarısıyla biz bu rakamı çok aşağıda tutabiliriz. Bizim bunu anlatmamız lazım. Bizim kendi vatandaşlarımızına ne kadar az dışarı çıkarlarsa bu işin o kadar kolay olacağını söylememiz gerekiyor. Bunları hep beraber yapabilirsek başaracağız. Baktık olmuyor rakamlar çok hızlı artıyor, o zaman biz İtalya'yı beklemeden veya Almanya örneğini gördüğümüz gibi onu beklemeden o uygulamayı da getirebiliriz. Bilim Kurulu olarak biz bunu önerebiliriz ama ne zaman önerilebilir onu vaka sayılarına bakarak söyleyebiliriz. Bugün bizim için önemli olan şu; Birincisi, ben vakayı erken yakalayabiliyor muyum? İkincisi, muhtemel virüs bulaştırdığı kişileri yakalayıp izole edebiliyor muyum?" 

TEDBİR İLK ANDAN ALINDI

Kara, umreden dönenlerin kontrol edildiğini söyledi. Türkiye 'den uçakların boş gittiğini , giden uçaklarda doktor ve hemşirelerin gittiğini , orada ve uçakta kontroller yapıldığını , belirti olanların hemen karantinaya alındığını söyleyen Kara, umreden dönenler için tedbirin daha önceden alındığını söyledi.

TUZLU SU KORONAVİRÜSE İYİ GELİR Mİ?

Canan Karatay 'ın Prof. Dr. Ateş Kara 'ya tuzlu su ile gargara yapmak virüse engel olur mu ? sorusuna Kara, bunun hücrelerdeki su oranını değiştirebileceğini ve sağlıkta başka sorunlara neden olabileceğini söyledi. 

ACİL BİR DURUMUNUZ YOKSA...

Kara, sözlerinin devamında acil durumu olmayan vatandaşların hastaneleri meşgul etmemesi gerektiğini söyledi.