Plastik Eldiven Koronadan Korur mu? Uzman İsimden Eldiven Uyarısı

Son dakika haberi: Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi bir son dakika açıklaması yaptı. Prof. Dr. Alpay Azap yaptığı açıklamada eldivenler konusunda önemli bir uyarı yaptı.

Plastik Eldiven Koronadan Korur mu? Uzman İsimden Eldiven Uyarısı

Eldiven korona virüsü önler mi?

Ntv canlı yayınına katılan Coronavirüs Bilim Kurulu Üyesi  Prof. Dr. Alpay Azap, evcil hayvanlardan koronavirüs bulaşır mı? Eldivenler koronavirüse engel olur mu ? sorularını yanıtladı. Prof. Dr. Azap , eldivenler konusunda vatandaşlara çok önemli uyarı yaptı.

EVCİL HAYVANLARDAN BULAŞIR MI?

Coronavirüs Bilim Kurulu Üyesi  Prof. Dr. Alpay Azap yaptığı açıklamada, şimdiye kadar yapılan incelemelerde evcil hayvanlardan virüs bulaştığına rastlanmadığı , kedi ve köpeklerden virüs bulaşmadığnı söyledi.

ELDİVEN TAKMAK TAM TERSİ : ZARARLI

"Eldiven kullanmak yeterli mi?" sorusuna Coronavirüs Bilim Kurulu Üyesi  Prof. Dr. Alpay Azap şu şekilde cevap verdi:

"Bu soruyu Şöyle düzeltelim: Eldiven kullanmak gerekli mi? Eldiven kullanmak tam tersi zararlı. Eldiven takan biri, dokunduğu yerlerde virüs varsa o virüsü eldivenine alır ve onu taşır. Eldiven elimizde olduğu için o virüs eldivende yaşamaya devam edecek ve dokunduğumuz her yere virüsü yayacağız.

Eldivenle virüs daha hızlı yayılır. Eldivenlerin üzerinde mikroskobik çatlaklar vardır. Mikroorganizmalar bu küçük çatlaklardan geçebilecek düzeydedir.  Yani eldiven kullanan bir kişi, eldiveni çıkardığında yine ellerinizi muhakkak yıkamank zorundadır. 

Eldiveni kesinlikle önermiyoruz. Eldiven kanla bulaşan hadstalıklardan korur. Solunum yolu ile bulaşan virüslere engel olmaz. 

KAMUBULTENİ.COM  |ANKARA