Neden Çin Aşısı Daha mı Ucuz? Sorusuna Bakan Koca'dan Cevap

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı son dakika açıklamasında Çin aşısı ile ilgili detayları verdi ve neden Çin aşısının tercih edildiğini söyledi.

Neden Çin Aşısı Daha mı Ucuz? Sorusuna Bakan Koca'dan Cevap

Fahrettin Koca açıkladı: Neden Çin Aşısı?

Hürriyet'ten Ahmet Hakan'a koronavirüs aşısı ile ilgili açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, neden Çin aşısının tercih edildiğini ve ilk aşılama hakkında detaylaır verdi. 

"Neden Çin aşısı? Erişimi kolay ve ucuz olduğu için mi?" sorusuna bakan Koca şu şekilde yanıt verdi: "Fahrettin Koca: Çin aşısı, Alman aşısı, İngiliz aşısı, Amerikan aşısı... Konuyu böyle ele alamayız. Öncelikle ele almamız gereken husus, aşının hangi yöntemle üretildiği hususudur. Çünkü aşının yöntemi, aşının güvenilir olup olmadığını birinci dereceden etkiler."

HANGİSİ DAHA GÜVENİLİR?

"Korona aşıları kaç yöntemle üretildi?" sorusuna Bakan Fahrettin Koca, "İki yöntem var. Birincisi: İnaktif virüs aşıları... İkincisi: mRNA yöntemiyle üretilen aşılar." şeklinde yanıt verdi. Bakan Koca, iki türden hangisinin daha güvenilir olduğu sorusuna ise, "Fahrettin Koca: İnaktif yöntemle üretilen aşılar daha güvenilirdir. Tarihte bilinen en iyi yöntem budur. Bunun uzun vadeli sonuçlarını biliyoruz. Virüsün genetik yoluyla geliştirilen mRNA aşıları, kısa vadede iyi sonuç verdi. Ama orta ve uzun vadede nasıl bir etkisi olacağını bilmiyoruz." şeklinde cevap verdi.

İLK AŞIYI BEN OLACAĞIM

İlk aşı ile ilgili konuşan Bakan Koca, "Aşıyla ilgili tüm onay süreçleri bittikten sonra bir hastaneye gideceğim ve kamuoyunun huzurunda aşıyı yaptıracağım. Ardından da o hastanede bulunan bütün sağlık çalışanlarımız aşılarını yaptıracaklar." dedi.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA
Kaynak: https://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/ahmet-hakan/bakan-kocaya-cin-asisiyla-ilgili-her-seyi-sordum-41679430