Koronavirüsün Çıkış Noktası Wuhan'da Son Hastada Taburcu Edildi

Yeni tip koronavirüsün çıkış noktası Çin'in Wuhan kentinde koronavirüs hastası kalmadı. Son hastanın da taburcu edilmesiyle yapılan açıklamada, 26 Nisan itibariyle kentte koronavirüs vakası olmadığı kaydedildi.

Koronavirüsün Çıkış Noktası Wuhan'da Son Hastada Taburcu Edildi

Yeni tip koronavirüsün ilk çıkış noktası olan Çin'in Wuhan kentinde tüm hastaların taburcu edilmesiyle, kentte hiç hasta kalmadığı kaydedildi. Çin, Yeni tip koronavirüs salgınının başlangıç noktası olan Vuhan kentinde tüm kovid-19 hastalarının taburcu edildiğini açıkladı. Reuters'ta yer alan habere göre, Çin Ulusal Sağlık Komisyonu Sözcüsü Feng, basın açıklamasında, "26 Nisan itibariyle Vuhan'daki koronavirüs hastası sayısı sıfıra ulaştı. Hastanelerde hasta kalmadı" dedi.

Koronavirüsün ilk kez ortaya çıktığı ve Ocak ayından bu yana 46 binden fazla vakanın kaydedildiği Vuhan'da sokağa çıkma kısıtlamaları 2 ayın sonunda hafifletilmiş, vatandaşların düzenli olarak testten geçirilmesi süreci başlamıştı. Dünya genelinde 2 milyondan fazla insanın yakalandığı ve 200 binden fazla insanın hayatını kaybettiği yeni tip koronavirüsün kaynağı Vuhan'da , virüsün vahşi hayvan pazarından çıktığı düşünülüyor. Çin genelinde ise son 24 saat içerisinde sadece 12 koronavirüs hastası tespit edildi.