Koronavirüs Yiyecek ve Elbiselerle Eve Taşınır mı? Sorusuna Cevap Geldi

Koronavirüs salgını devam ederken , en çok merak edilen sorulardan birine daha yanıt geldi. Koronavirüs elbise ve yiyeceklerle eve taşınır mı? İşte sorunun cevabı.

Koronavirüs Yiyecek ve Elbiselerle Eve Taşınır mı? Sorusuna Cevap Geldi

Koronavirüs elbiseler ve gıdalarla eve taşınabilir mi?

Koronavirüs salgını ile ilgili merak edilen konular arasında, virüsün elbiseler üzerinde taşınıp taşınmadığı konusu oldu. Moskovskiy Komsomolets gazetesine açıklamalarda bulunan Rus Virolog Vladimir Makarov, insanların enfeksiyonu kendileriyle birlikte eve getirme olasılığının çok düşük olduğunu belirtti. 

ÜRÜNLERİN SICAK SU İLE YIKANMASI YETERLİ

Konu ile ilgili bir araştırma yapan Rus virolog Vladimir Makarov, Koronavirüs' ten korunmak için sokaktan geldikten sonra , eve getirilen ürünlerin sıcak su ile yıkanmasının yeterli olacağını söyledi.

ELBİSELERİ KAYNATMAYA GEREK VAR MI?

Makarov açıklamasının devamında , dışardan geldikten sonra kıyafetlerin kaynatılmasına gerek olmadığını ifade etti. 

Sputnik 'in son dakika olarak aktardığına göre Makarov, dışarı çıkanlara yaptığı uyarıda şu ifadeleri kullandı:

“Dışarı çıktıysanız, döndüğünüzde dış kıyafetlerinizi yıkamaya gerek yok. Virüs kıyafetlerde çok kısa bir süre kalıyor. Her ihtimale karşı dışarıda giydiğiniz giysileri evde biraz uzak bir yere asın”

Virüsün özellikle solunum organları yoluyla bulaştığını ifade ederek sözlerini sürdüren Makarov, yiyeceklerin çamaşır suyu, alkol gibi malzemelerle yukanmasına , ceket ve palto ile dışarda giyilen elbiselerin kaynatılmasına gerek olmadığını ifade etti. 

KAMUBULTENİ.COM  |ANKARA