Koronavirüs Pandemisinden Etkilenen Esnafa Kira ve Gelir Kaybı Desteği

Ticaret Bakanlığı Pandemiden etkilenen esnaf , sanatkarlar ve gerçek kişi tacilerlerin gelir kaybı ve kira desteği başvurularının yarından itibaren alınacağını duyurdu.

Koronavirüs Pandemisinden Etkilenen Esnafa Kira ve Gelir Kaybı Desteği

Ticaret Bakanlığı'nın resmi sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada, ilgili başvuruların e-Devlet üzerinden alınacağı kaydedilirken, "Pandemiden etkilenen Esnaf, Sanatkar ve Gerçek Kişi Tacirlerin gelir kaybı ve kira desteği başvuruları yarından itibaren T.C. Kimlik Numarasının son hanesine bakılmaksızın e-devlet üzerinden alınacaktır." denildi.

Başvuru sürecine ilişkin daha önce yapılan açıklamada kimlik numaralarına göre başvuruların alınacağı kaydedilmişti. Son duyuruda, kimlik numarasının son hanelerine bakılmayacağı belirtilirken, başvuru sonuçlarının işlemler tamamlandıktan sonra turkiye.gov.tr adresinden açıklanacağı belirtildi.

Resmi duyuruda ayrıca, "Başvuru sonuçları destek başvuruları tamamlandıktan sonra www.turkiye.gov.tr adresinden açıklanacaktır. Başvuru süreci sonrası yapılacak değerlendirme sonrasında hak sahiplerine yapılacak ödemeler Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanacak tarihte başvuru esnasında verilen banka hesap numaralarına otomatik olarak aktarılacaktır. Başvuruya ilişkin tüm süreçler turkiye.gov.tr adresi üzerinden e-Devlet Kapısı aracılığı ile yürütülecektir. Kamuoyunun bilgisine saygıyla duyurulur." denildi.