Koronavirüs Mutasyonu Sonrası Hollanda'dan Flaş Karar

İngiltere Başbakanı Boris Johnson'un koronavirüs mutasyonu açıklamasının ardından Hollanda 1 Ocak 2021 tarihine kadar İngiltere'den uçuşlara yasak getirdi.

Koronavirüs Mutasyonu Sonrası Hollanda'dan Flaş Karar

Koronavirüsün mutasyona uğradığı ve yayılımının yüzde 70 daha da arttığına yönelik İngiliz yetkililerinin açıklamalarının ardından Hollanda, uçuşları durdurma kararı aldı. Hollanda hükümeti, İngiltere'den uçuşlara 1 Ocak 2021 tarihine kadar müsaade etmeyecek. İngiltere'nin açıklamasından sonra DSÖ'den de açıklama gelmiş, Dünya Sağlık Örgütü tarafından yapılan açıklamada, koronavirüs mutasyonu ile ilgili ingiliz yetkililerle temas halinde olunduğu ve kısa süre sonra 194 ülke ile verilerin paylaşılacağı kaydedilmişti.

İngiltere Sağlık Bakanlığı, mutasyonun kontrolden çıktığını duyurmuştu.

İngiltere'nin güneydoğusunda koronavirüsün daha hızlı yayılan türü keşfedilmiş, Boris Johnson ve bir grup bilim insanı , ilgili mutasyonun kovid-19'dan yüzde 70 daha fazla bulaşıcı olduğunu belirtmişti. İlgili mutasyonun aşı konusunda sıkıntı yaratıp yaratmayacağına yönelik net bir açıklama bulunmasa da , bilim insanları bulunan aşıların mutasyona uğrayan virüs türünde de etkili olabileceğini belirtti.