Koronavirüs Ek Genelgesi Yayımlandı! 00.01'den İtibaren Başlıyor

İçişleri Bakanlığı tarafından yeni tip koronavirüs önlemlerine ilişkin yeni genelge yayımlandı.

Koronavirüs Ek Genelgesi Yayımlandı! 00.01'den İtibaren Başlıyor

Genelgeye göre, 00.01'den itibaren Ankara, İstanbul ve İzmir'de ticari taksilerin trafiğe çıkışlarında plakanın son hanesine göre sınırlamaya gidilecek.

Buna göre, yarın saat 24.00'e kadar plakasının son rakamı tek olan ticari taksiler trafiğe çıkabilecek. Belirtilen saatten sonra plakasının son rakamı çift olan ticari taksiler trafiğe çıkabilecek. Belirlenen sistemin günler içerisinde ardışık olarak devam edeceği belirtildi.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

-30 Mart 2020 tarihi Pazartesi saat 00.01'den itibaren İstanbul, Ankara ve İzmir illerinde kayıtlı ticari taksilerin trafiğe çıkışlarında plakasının son hanesine göre sınırlamaya gidilecek.

-Birinci gün olan 30 Mart 2020 tarihi Pazartesi saat 00.01' den 30 Mart 2020 tarihi pazartesi saat 24.00'a kadar plakasının son rakamı tek olan ticari taksiler trafiğe çıkabilecek.

-Belirtilen saatten sonra plakasının son rakamı çift olan ticari taksiler trafiğe çıkabilecek. Belirlenen bu sistem takip eden günler için ardışık olarak devam edecek.

-İstanbul, Ankara ve İzmir dışındaki illerimizde de konu Valiler tarafından değerlendirilerek ihtiyaç duyulması halinde belirtilen kapsamda kararlar alınarak uygulanabilecek.