Koronavirüs Bilim Kurulu Toplanıyor! Kurban Bayramı Öncesi Yeni Kısıtlamalar Gelecek Mi?

Koronavirüs Bilim Kurulu'nun bugün saat kaçta toplanacağı netleşti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın başkanlığı'nda koronavirüs bilim kurulu toplantısı bugün saat 17.00'de toplanacak. Toplantının ardından Fahrettin Koca'nın saat 19.00'da 8 Temmuz Türkiye Koronavirüs ve diğer gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulunması bekleniyor. Kurban Bayramı öncesinde yeni önlemler alınacak mı, yeni normalleşme adımları atılacak mı? gibi soruların yanıtı bu akşam netleşecek.

Koronavirüs Bilim Kurulu Toplanıyor! Kurban Bayramı Öncesi Yeni Kısıtlamalar Gelecek Mi?

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıktıktan sonra tüm dünyaya yayılan ve bu süreçte milyonlarca insanın hastalanmasına, 546 bin insanın ölümüne neden olan yeni tip koronavirüs ölüm saçmaya devam ediyor. Ülkemizde koronavirüs vaka ve vefat sayıları yatay seyirde ilerlese de , yeni normal süreciyle birlikte rehavetin arttığı, vatandaşların tedbirlere daha az uyduğu da gözlemleniyor. Toplu ulaşımda yaşanan sorunlar, asker uğurlama törenleri, düğün, mevlid, taziye gibi etkinliklerde görülen yoğunluklar beraberinde riski de getiriyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bu konularla ilgili sık sık bilgilendirme yaparak rehavete kapılmamak gerektiği konusunda uyarılarda bulunuyor. 

DÜNKÜ VERİLER NASILDI?

Türkiye'deki toplam can kaybının 5260, vaka sayısının 207 bin 897 olduğu bugünlerde dün açıklanan son veriler aşağıdaki gibiydi: 

BUGÜN KRİTİK BİR TOPLANTI DAHA VAR

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı bugün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın başkanlığında gerçekleşecek. Bilim Kurulu toplantısında normalleşmeye yönelik adımların yanı sıra yeni tedbir tavsiyelerinin de gündeme gelebileceği, ayrıca Kurban Bayramına ilişkin soruların yanıtlanması, ilaç ve aşı çalışmalarına ilişkin son bilgilerin de kamuoyuna açıklanması bekleniyor. Saat 17.00'de başlayacak koronavirüs bilim kurulu toplantısının ardından her zaman olduğu gibi Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın basın mensuplarının karşısına geçerek saat 19.00 itibariyle son duruma ilişkin açıklamalarda bulunması bekleniyor.