Koronavirüs Belası bitmeden, Çin'de Yeni Kâbus

Çin'in wuhan kentinde ortaya çıkan ve dünya genelinde 3.5 milyon insanın ölümüne neden olan koronavirüs salgını henüz bitmemişken, Çin Halk Cumhuriyeti'nden gelen yeni haber büyük korkuyu da beraberinde getirdi.

Koronavirüs Belası bitmeden, Çin'de Yeni Kâbus

Dünya basınına son dakika olarak geçen habere göre, ilk kez bir insana H10N3 Kuş gribi teşhisi konuldu. Çin'in doğusundaki Jiangsu eyaletinden bu sabah saatlerinde gelen haberler dehşete düşürdü. 41 yaşındaki bir adama H10N3 kuş gribi teşhisi konuldu. Söz konusu teşhis, dünya üzerinde tanı konulan ilk H10N3 kuş gribi vakası olarak kayıtlara geçti.

Çin Halk Cumhuriyeti Ulusal Sağlık Komisyonundan yapılan açıklamada, Zhengjiang şehrinde yaşayan bir şahıs 28 Nisan'da yüksek ateş ve bir dizi belirtiyle hastaneye sevk edildi.

İlgili şahsa 28 Mayıs tarihinde kuş gribi teşhisi konuldu.

Açıklamada, 41 yaşındaki ismi açıklanmayan şahsın virüsü nasıl kaptığına yönelik bir bilgi yer almadı.

Çin Ulusal Sağlık Komnisyonu tarafından yapılan açıklamayla beraber, H10N3 ile enfekte olan ilk insan vakası kayıtlara geçmiş oldu.  

Virüsün yayılıp yayılmama potansiyeli konusunda net bir açııklama yapılmadı.

Ülkede 2016 ile 2017 yılları arasında 300 kişinin ölümüne neden olan H7N9 kuş gribi salgınından bu yana kuş gribinin insanlar arasında yayılmasına rastlanılmamıştı.