Koronada Korkutan 3. Dalga Uyarısı: "Bambaşka Bir Süreç Başlayabilir

Mutasyona uğrayan virüs hakkında son dakika açıklaması geldi. Uzmanlar yaptıkları açıklamada, "Virüs tamamen yeni bir özellik kazanarak, mutantla başka bir şeye evrilirse, işte o zaman bambaşka bir süreç başlayabilir” dedi ve 3. dalga uyarısında bulundu.

Koronada Korkutan 3. Dalga Uyarısı: "Bambaşka Bir Süreç Başlayabilir

Koronada 3. dalga hesabı: Korkutan açıklama geldi.

Korona ile mücadelede geçen haftalarda vaka sayıları oldukça düşmüştü. 5 binlere kadar gelen vakalar son günlerde yeniden yükselişe geçti ve 8 binin üzerinde seyretmeye başladı. İngiltere ve Brezilya'da mutasyona uğrayan virüsün Türkiye'de görülmesinin ardından yaşanan artış ile ilgili son dakika açıklaması geldi.

Yapılan açıklamada önümüzdeki 4 haftanın önemli olduğuna dikkatler çekildi. 

VAKALAR NEDEN ARTIYOR?

Vaka artışlarının kaynağı için araştırmalar devam ederken farklı görüşler ortaya çıkıyor. Vaka sayılarının toplumal rahatlamaya bağlayan uzmanlar var. Öte yandan bunda mutasyonun etkisinin büyük olduğunu söyleyenler de var. Sizce neden vakalar artıyor? Yorum kısmı aşağıda.

POZİTİF ÇIKMA ORANI

Son dönemlerde büyük şehirlerde yoğun bakımlarda rahatlama olduğu, ancaka son 1 haftada sayıların yeniden artışa geçtiği bildirildi. Virüsün pozitif çıkma oranı ise yüzde 5 olarak bildirildi. Mutasyonun Türkiye’deki salgını arttırdığına dair henüz resmi bir veri paylaşılmazken konu ile ilgili yapılan açıklamada uzmanlar, testlerin pozitiflik oranının halen yüzde 5’lerde olduğunu ifade etti.

4 HAFTA SONRA...

UZmanlar yaptıkları açıklamada mutasyona uğrayan koronanın vaka sayılarını etkileyip etkilemediğinin ise 4 hafta sonra görülebileceği belirtiliyor.

ÜÇÜNCÜ DALGA

Yapılan toplantılarda aşı ile ilgili değerlendirmeler yapılıyor. Aşının mutant virüse karşı etkisi sık sık değerlendirilirken Sinovac aşısının mutasyona karşı etkili olduğu bildiriliyor. Mutasyonun 3. dalga paniğini başlattığını bildiren uzmanlar, 3. dalga için 15-20 bin vaka eşiğinin kritik olduğunu söyleyerek, “Virüs tamamen yeni bir özellik kazanarak, mutantla başka bir şeye evrilirse, işte o zaman bambaşka bir süreç başlayabilir” dedi.

Kaynak: https://www.hurriyet.com.tr/gundem/mutasyona-siki-takip-bambaska-bir-surec-baslayabilir-41736673