Korona Kısıtlamaları Hakkında Erdoğan'dan Açıklama: 4 Gün Sokağa Çıkma Yasağı Geldi

Son dakika haberi: Kabine toplantısının ardından kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan korona yasaklarına değindi.

Korona Kısıtlamaları Hakkında Erdoğan'dan Açıklama: 4 Gün Sokağa Çıkma Yasağı Geldi

Erdoğan'dan kısıtlama açıklaması.

Kabine toplantısı sonrası kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, koronavirüs kısıtlamaları ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Son kabine sonrası içinde sokağa çıkma kısıtlamasının da bulunduğu ilave tedbirleri paylaştık. Bugün tedbir sonuçlarını değerlendirdik. Milletimizin tüm fertlerinin fedakarlığının olumlu etkilerini gördük. Kurallara daha sıkı riayet etmekle bu mücadeleyi başarıya ulaştırmalıyız. biz de hayata geçirdiğimiz desteklerle şükranlarımızı sunuyoru.z

"Yıl sonuna kadar yüzde 20'den yüzde 10'a indirdiğimiz gayrımenkul kiralarıonın stopajk kuralını 1 Haziran'a kadar uzatıyoruz. Yüzde 8'e indirdiğimiz işyeri kiralama hizmetlerindeki KDV oranını 1 Haizran'a kadar yüzde 8 olarka uygulayacağız. Salgının en aza indirilmesi için yıl ortasında başlatılan konaklama yolcu taşımacılığı bakım onarım sektörünü kapsayan KDV indirimlerinin sürelerinde 1 Haziran'a kadar uzatıma gittik.

Esnafa kira desteği yapacağız. 806 bin 871 vatandaş ile kısıtlama nedeniyle salgından etkilenen 432 bin 567 vatandaşımız var. 1 milyon 239 bin 438 kişiyi bulan bu kesime 3 ayda her ay 1000 TL vereceğiz. Hibe desteği vereceğiz."

4 GÜN SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

Aşıyı en kısa zamanda milletimizin kullanımına sunacağız. Yerli aşı, bahar aylarında. Çok daha yaygın bir aşılama sürecine geçeceğiz. Bu süreçte tedbirleri sıkı şekilde sürdüreceğiz. Sokağa çıkma sınırlaması 31 Aralık Perşembe Saat 21.00'dan 4 Ocak saat 05.00'a kadar kesintisiz uygulanacaktır.