Korona Aşısına Çip Konulabilir mi? Kısır Yapar mı? Sorularına Cevap Geldi

Koronavirüs aşısı ile insanlara çip yükleneceği, insanların aşı ile kısırlaştırılacağı iddiaları , söylemleri sosyal medya üzerinde çokça dolaşmaya başladı ve binlerce kişi, aşı olmayacağını söyledi. Peki korona aşısı kısır yapıyor mu? Korona aşısının içine çip yüklemek mümkün mü? İşte detaylar.

Korona Aşısına Çip Konulabilir mi? Kısır Yapar mı? Sorularına Cevap Geldi

Aşı ile insanlara çip takılabilir mi?

Koronavirüs aşısı açıklamasının gelmesinin ardından sosyal medya üzerinde bilgi kirliliği dolaşmaya başladı. NTV yayınına katılan soruların yanıtını Klinik Enfeksiyon Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Bülent Ertuğrul , aşı ile insanlara çip takılacak mı sorusuna yanıt verdi. 

"DNA'yı değiştirecek mi? Kısırlık yapar mı? mRNA olursa genetiğimizi bozar mı?" sorularına cevap veren Ertuğrul, şunları söyledi:

"Hayır genetiğimizi bozmaz. Çünkü MRNA dediğimiz yapı, aslında hücrenin stoplazmasında bulunan çekirdeğinde değil, çekirdeğinden çıkıp stoplazmaya geçerek hücredeki protein üreten fabrikalar olan Ribozomlara şifreyi taşıyan bir dizilim. Şifreyi gören ribozomlar da buna göre protein üretiyor. Yani bizim DNA'mızın içine girip o yapıyı bozması gibi bir şey söz konusu değil."

KISIRLIĞA YOL AÇAR MI?

"Bu hep eskiden beri tüm aşılar için söylenen bir şeydir. Fakat dünya nüfusu azalmayıp artıyor ve insanlar aşı olmaya devam ediyor. Bunun bilimsel olarak binlerce kez kanıtlanmış yayınları var. Bu konuda hiçbir sıkıntı yok. Ama biz ne söylersek söyleyelim söylentiler devam edecek."

"BU AŞI İNSANLARI İNEĞE DÖNÜŞTÜRECEK"

"Biliyorsunuz çiçek hastalığına karşı bulunan ilk aşı yapılmaya başlandığında toplumda bu aşı, yapanları ineğe dönüştürecek şeklinde bir dedikodu oluşmuştu. Ama 1979'un sonuna doğru Çiçek hastalığı sona erdi. Kimse de ineğe dönüşmedi."

AŞI İLE İNSANLARA ÇİP YÜKLEMEK MÜMKÜN MÜ?

"Hayır tabi. Bir aşıdan bahsediyoruz. mRNA aşısı. Sonuçta bir plazmit aracılığıyla hücre içerisine girip bir süre sonra ortadan kaybolan bir kimyasal molekül. Bu kimyasal molekülün bir çip olma ihtimali yok zaten. Bunlar kimyasal yapılar Çip olması mümkün değil. İnsanlara çip takıp takip edilecek gibi düşünceler çok fantastik şeyler. İnsanların nasıl böyle şeyler düşündüklerine de hayretler içerisinde kalıyorum Bir bilim insanı olarak anlamlandıramıyorum."