Kırklareli Valisi Koronavirüsü Yendi! 'Lütfen İşi Olmayan Sokağa Çıkmasın'

Kırklareli Valisi Osman Bilgin, 31 Mart'ta yakalandığı koronavirüsü 17 Nisan'da yenmeyi başardığını, yaşadığı sürecin ilk 5 gününde sıkıntı olmadığını fakat daha sonra problemli, sıkıntılı günler geçirdiğini söyledi.

Kırklareli Valisi Koronavirüsü Yendi! 'Lütfen İşi Olmayan Sokağa Çıkmasın'

Bilgin, "Benim de 5 gün hiç sıkıntım yoktu ama sonrasında virüsün etkisiyle hakikaten problemli, sıkıntılı günlerim oldu. Yüce Allah'a sonsuz şükürler olsun. Elhamdülillah iyiyim. Allah'ım bizden inşallah razı olur. Bu virüs genç, yaşlı, orta yaşlı kavramlarını ayırmıyor. Televizyonlarda izliyoruz, kimin ne olacağı belli değil. Gençler kendilerine güvenerek, yaşlılar 'biz zaten yaşlıyız' diyerek lütfen hareket etmesinler. Toplumun sesi olsunlar. Kendilerini düşünmüyorlarsa vicdanen başkalarına, kardeşlerine, babalarına, annelerine verecekleri zararı düşünsünler." dedi.

Hastalığın insanı çok yorduğunu, ailesi ve sevdiklerinden ayrı bıraktığını hatırlatan Bilgin, "O nedenle tedbirlerimizi yüzde 99 oranında almamız anlam ifade etmiyor. Biz de makamımızda yüzde 99 tedbir aldık, ancak koronavirüs özel kalem müdürüme bulaşarak imza sırasında bize de bulaştı. Tedbirler yüzde 99 yetmiyor, lütfen yüzde 100 tedbir alalım" ifadelerini kullandı.