Karabük Valisi'nden Koronavirüs Açıklaması: İnsanlarımızı Kaybetmeyle Karşı Karşıya Kalacağız

Karabük Valisi Fuat Gürel, il genelinde vatandaşların koronavirüs tedbirlerine uyum konusunda hassasiyetlerini artırmaması halinde ölüm haberlerinin geleceğini söyledi.

Karabük Valisi'nden Koronavirüs Açıklaması: İnsanlarımızı Kaybetmeyle Karşı Karşıya Kalacağız

Koronavirüs önlemleri konusunda vatandaşlara çağrılarını sürdüren Karabük Valisi ,  "Vatandaşlarımızın hassasiyetinin biraz daha artmasını istirham ediyoruz. Çünkü belli kurallara uyulmadığı takdirde vaka sayısının artması ile beraber hastanede bir kısım insanlarımızı kaybetmeyle karşı karşıya kalacağız. Bir taraftan da almış olduğumuz kısıtlama tedbirlerini arttırmak zorunda kalacağız" dedi.

Karabük'te bayramın ikinci gününden itibaren vaka sayılarının arttığını söyleyen Vali Gürel, "Aslında 1 Haziran itibariyle, kontrollü sosyal hayata geçilmesi ile beraber bir kısım alınan yasaklama kararlarının yada büyükşehirlerden özellikle bizim gibi illere gelmelerden kaynaklı vaka sayılarında gözle görülür bir artış oldu. Bayram öncesi azalışa geçmişti. Bayram süresince de artma devam etti. Çünkü ilimize 20 bin üzerinde araç geldiğini tahmin ediyoruz. Bunları 2 ile 3'le çarptığımızda çok daha yüksek rakamların olduğunu biliyoruz. Birkaç gün daha bunları gözlemleyeceğiz. Bir hafta, 10 gün içerisinde vaka sayılarında nasıl bir oynama olduğunu takip edeceğiz. Eğer aşırı bir artış ortaya çıkarsa tabii ki de bir takım tedbirleri planlayabiliriz. Ama şu anda kontrolümüz altında. Hastanemizi zorlayacak bir durum söz konusu değil. Vaka sayılarımız da belli bir artış var ama bizi zorlayacak bir artış değil." diye konuştu.