İzmir'deki Korona Vaka Sayısı Hakkında Açıklama Geldi

İzmir 'de Vali Yavuz Selim Köşger bugün sokaklara çıktı ve esnaf ziyaretlerinde bulundu. Vatandaşlara maske uyarısında bulunan Köşgör, cezaların artacağını söyleyerek İzmir 'deki vaka artış hızının azalmaya başladığını söyledi.

İzmir'deki Korona Vaka Sayısı Hakkında Açıklama Geldi

İzmir 'de vaka sayısı hakkında açıklama geldi.

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger bir son dakika açıklamasında bulundu. Beraberindeki heyetle birlikte kentin işlek yerlerinden Kıbrıs Şehitleri Caddesi'ne giden ve esnaf ziyaretlerinde bulunan Vali KöşgÖr, korona tedbirlerini denetledi ve yolda maske takmayan vatandaşlara , maske takmaları uyarısında bulundu. 

"OKSİJEN ALAMIYORUZ"

Bir vatandaşlar, Vali Köşgör 'e maske uyarısı sonrası "Bunu devamlı takınca oksijen alamıyoruz, oksijen almamız lazım. Bunlar sentetik şeyler. Ayrıca sürekli olarak 1 TL vermek ekonomik olarak yük oluyor" dedi. Vali Köşger ise vatandaşa, "Şu anda bu kurallara riayet etmekten başka yapacak bir şeyimiz yok. Bir önerin var mı? Virüse karşı sosyal mesafeye, hijyenimize ve maske takmaya dikkat edeceğiz" dedi. 

CEZALAR ARTACAK

Vali Yavuz Selim Köşger yaptığı açıklamada, "Bundan sonra daha da keskin cezalar gelecek ve bunlar tahsil edilecek. Bundan sonra, vatandaşlar kesilen cezaları ödemeden kamuda yapılacak işlemleri yapamaz hale gelecek, hükumetin de bu konuda bir inisiyatifi var. Caydırıcı olması konusunda bu önemliydi. Bundan sonra kesilen cezalar vatandaşın canı yakacak cezalar olacak ve tahsil edilecek. Vatandaşların kurallara riayet etmesi gerekiyor. Sağlık Bakanımız bizlere tedbirleri artırmamız gerektiğini söyledi, biz de bunu yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

VAKA SAYISI

Vali Köşger,İzmir 'deki vaka sayısı ile ilgili ,  "Şu an itibariyle İzmir'de ilave bir tedbir almamızı gerektirecek bir durum yok. İzmir en kötü 15 il arasında da değil, en iyi 10 il arasında da değil. Geçen haftaya göre, son 3 günlük vaka rakamlarında 3'te 1 oranında bir düşüş görüyoruz" ifadelerini kullandı.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA