İran'da da İkinci Dalga Paniği! 2 Ay Sonra İlk Kez 100'ü Geçti...

Çin'in Wuhan kentinde 2019'uın Aralık ayında ilk kez tespit edilen yeni tip koronavirüs kısa süre sonra pandemi ilan edilmiş, dünya genelinde 8 milyondan fazla insana bulaşmış, 435 bin kişinin de ölümüne neden olmuştu.

İran'da da İkinci Dalga Paniği! 2 Ay Sonra İlk Kez 100'ü Geçti...

Yeni tip koronavirüs nedeniyle her geçen on binlerce kişi hastalanırken, binlerle ifade edilen ölü açıklamaları da art arda geliyor. Başlangıçta Çin'de görüldükten sonra en yoğun şekilde İran'da görülen yeni tip koronavirüs, bir süre burayı mesken edinmiş, İran'lı yetkilier tarafından her gün onlarca ölü ve yüzlerce vaka sayısı açıklanmıştı.

Yaklaşık 2 ay önce koronavirüs salgınında iyileşme göstermeye başlayan İran'da normalleşme adımları tek tek atılmış, ülke genelinde tedbir amaçlı kapatılan bir çok işletme yeniden faaliyete geçmişti. Fakat İran'da işler hiç de iyiye gitmiyor. Dün açıklanan verilerin ardından ülkede ikinci dalga paniğinin başladığı öğrenilirken, İran'lı yetkililerce açıklanan son verilerde 107 yeni ölüm (24 saatte), 2 bin 472 yeni vaka bildirilmişti. İran'da bugüne kadar toplam 184 bin 427 yeni vaka tespit edildi. Ülkedeki toplam can kaybı ise 8 bin 837 olarak açıklandı. Hastanelerde tedavisine devam edilen koronavirüs hastalarından 2 bin 781'inin durumunun kritik olduğu kaydedildi.