İngiltere İkinci Dalga Şokunu Yaşıyor! Mayıs Ayından Bu Yana En Yüksek Vaka Sayısı

İngiltere'de 24 saat içerisinde 2 bin 988 yeni vaka tespit edilirken, ülkede son tespit edilen koronavirüs vakaları 107 günün ardından en yüksek kaydedilen vaka sayısı olarak kayıtlara geçmiş durumda.

İngiltere İkinci Dalga Şokunu Yaşıyor! Mayıs Ayından Bu Yana En Yüksek Vaka Sayısı

İngiltere Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalara göre, ülkede virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 24 saat içerisinde 2 kişinin daha ölmesiyle 41 bin 551'e yükelirken, koronavirüsün uzun süre merkezlerinden biri haline gelen İngiltere'de 24 saatte 2 bin 988 yeni vakanın tespit edilmesi endişeyi de beraberinde getirdi.

22 Mayıs'tan bu yana en yüksek koronavirüs vakasının tespit edildiği İngiltere'de eğitim-öğretimin başlamasının ardından tartışmalar da ayyuka çıkmış, bazı okullarda koronavirüs vakalarının tespit edilmesiyle öğrenciler evlerine gönderilerek okullar karantinaya alınmıştı. Koronavirüsle mücadele konusunda başlangıçta 'Toplum bağışıklığı' yöntemini denediği belirtilen İngiltere'de Başbakan Johnson, koronavirüse yönelik tedbirler konusunda yetersiz kaldığı eleştirilerine hedef olmuş, kendisi de koronaya yakalanarak yoğun bakımda tedavi görmüştü.