İngiltere'de Tespit Edilen Mutasyon Daha Ölümcül...

İngiltere Başbakanı Johsnon, Birleşik Krallık'ta ortaya çıkan koronavirüs mutasyonunun daha ölümcül olabileceğini ortaya koyan yeni kanıtlar olduğunu duyurdu.

İngiltere'de Tespit Edilen Mutasyon Daha Ölümcül...

İngiltere'de 24 saatte kovid-19 kaynaklı 1401 kişi daha öldü. Johnson, ulusa seslendiği konuşmasında, "Bugün, yeni varyantın yayılma hızının daha fazla olduğunun yanı sıra, daha ölümcül olduğunun da bilgisini aldık. Büyük ölçüde bu yeni varyantın etkisi, NHS'nin yoğun baskı altında olduğu anlamına geliyor" ifadelerini kullandı.

Hükümetin Baş Bilim Danışmanlarından Vallance ise, İngiltere , Güney Afrika ve Brezilya'da görülen 3 ayrı mutasyon olduğunu, İngiltere'de tespit edilen türün, diğerlerinden daha bulaşıcı olduğunu, pozitif vakalarda bu türün daha çok görülmesinin de bunun bir ispatı olduğunu söyledi.  İngiltere'de 24 saatte 1401 kişi daha koronavirüs nedeniyle hayatını kaybederken, toplam can kaybı açıklanan son verilerin ardından 95 bin 981 olarak kayıtlara geçti.

Avrupa'da virüs nedeniyle en fazla can kaybı görülen İngiltere'de, yeni türün vakaları yükseltmesinden sonra ülke 3. kez karantinaya geçiş yapmıştı.