İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan Sokağa Çıkma Kısıtlamasıyla İlgili Çağrı

İçişleri Bakanı Süleyman soylu, 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olanlara getirilen sınırlı sokağa çıkma iznine ilişkin önemli çağrılarda bulundu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan Sokağa Çıkma Kısıtlamasıyla İlgili Çağrı

24 ilde sokağa çıkma kısıtlaması olduğu için bu süreçte kimseyle yaşlıların karşılaşma durumunun olmayacağını fakat sokağa çıkma kısıtlaması olmayan şehirlerdeki vatandaşların da duyarlı olması gerektiğini söyleyen İçişleri Bakanı Soylu, "Bir ricam var" diyerek şu mesajı paylaştı: Bir ricam var Yarın 65 yaş üstü ve kronik hastalarımız 11.00-15.00 arası uzun süreden beri ilk kez dışarı çıkabilecekler. 24 ilde sokağa çıkma kısıtlaması olduğu için kimseyle karşılaşmazlar.. Diğer 57 ildeki vatandaşlarımız… Sizler de büyüklerimiz için bu saatlerde çıkmayın.

ERDOĞAN GEÇTİĞİMİZ HAFTA AÇIKLAMIŞTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz hafta gerçekleşen Kabine toplantısının ardından yaptığı basın açıklamasında uzun süredir sokağa çıkma kısıtlamasına tabi olan yaş gruplarına ilişkin izin açıklamalarında bulunmuştu. Erdoğan, "65 yaş üzeri ile 20 yaş altı vatandaşlarımıza müjdemiz var. 65 yaş üstü grubu ilk etapta sokağa çıkma sınırlandırılması günlerinin birinde 4 saat sürüyle yürüme mesafesiyle tahditli olarak dışarı çıkabilme imkanı getiriyoruz. İlk uygulamayı da bu hafta sonu 10 Mayıs pazar günü saat 11.00 ile 15.00 saatleri arasında gerçekleştiriyoruz. 20 yaş altı için de bu esnemeyi iki grup halinde uygulayacağız. 0-14 yaş grubu hafta içinde 13 mayıs çarşamba günü 11.00 ile 15.00 saatleri arasında yürüme mesafesiyle çıkabilecek. 15-20 yaş grubu 15 mayıs aynı şartlar aynı saatlerde dışarı çıkabilecek." demişti.