Hollanda'da 5 Hafta Karantinaya Gidiliyor

Hollanda, koronavirüs salgınında günlük yeni vaka sayılarının artması nedeniyle yarından itibaren 5 hafta sürecek ve 19 Ocak 2021'de bitecek daha sıkı ikinci karantina kurallarına geçiyor.

Hollanda'da 5 Hafta Karantinaya Gidiliyor

Hollanda Başbakanı Rutte, Ulusa sesleniş konuşmasında, okulla, tüm pazar ve mağazaların 19 Ocak'a kadar kapatıldığını duyurdu. Rutte, 14 Ekim'de yürürlüğe giren kısmi karantina uygulamasının vaka sayılarını düşürmede yeterli olmadığını, son dönemlerde günlük koronavirüs vaka sayılarının arttığını, can kayıplarının da buna paralel olarak yükseldiğini söyledi. Acil harekete geçilmesi gerektiğini söyleyen Hollanda Başbakanı Rutte, alınan karantina tedbirlerinin yarından itibaren hayata geçirileceğini söyledi. Rutte'nin seslenişi esnasında az sayıda kişi, açıklanan karantina kurallarını alkış ve ıslıklarla protesto ettii.

Açıklanan yeni tedbirlere göre, temel ihtiyaçların temin edildiği market, kasap, manav, fırın gibi yerlerin dışındaki dükkan ve mağazalar , güzellik merkezleri, berber, kuaför ve masaj salonları ile dövmeciler, sinema, müze, hayvanat bahçesi ve kütüphaneler kapatılacak. Noel Tatili dolayısıyla ailelerin bir araya gelmemesi için hanelerde en fazla 2 misafire izin verilecek.  Okullar, 19 Ocak'a kadar kapalı tutulacak. Kapatılan işletmelere devlet yardımı yapılacağı belirtilirken, kapastılan bar ve restoranlar paket servisi yapabilecekler. Kilise, sinegog ve camilerde 1.5 metre mesafe kuralına ve maske zorunluluğuna uyulması halinde ibadetler yapılabilecek.