Hint Varyantı Kâbusu! 2 Ay Sonra Vaka Patlaması Yaşanabilir

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın geçtiğimiz gün açıkladığı hint varyantı tehditiyle ilgili uzmanlardan uyarılar art arda geliyor.

Hint Varyantı Kâbusu! 2 Ay Sonra Vaka Patlaması Yaşanabilir

Hindistan'da görülen varyantın yayılımının tehlike çanlarını çaldığına vurgu yapan Uzmanlar, ilgili varyantın savunma hücrelerine kaçabilme yeteneği olduğunu ve bunun iki ay sonra tekrar bir vaka patlaması olarak önümüze çıkabileceğini belirtti.

Koronavirüs pandemisinde neredeyse Türkiye'nin geneline yayılan ingiliz varyantının yanı sıra, Güney Afrika ve Hindistan kaynaklı varyantlar da ülkemizde görülmeye başlandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçtiğimiz günkü bilim kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, Hindistan varyantının İstanbul'da görüldüğünü, bu varyantı taşıyan kişilerin izole edildiğini duyurmuştu. Varyantın henüz ne denli yayılım gösterdiği ya da göstereceği bilinmezliğini korurken, uzmanlar ilgili varyantın daha önceki varyantlara göre daha büyük tehlike meydana getirebileceği, vaka sayılarını da yeniden üst seviyelere çekebileceği uyarısında bulunuyor.