Hafta Sonu Sokağa Çıkma Yasağı Var mı? Son Dakika Açıklaması Geldi 29 - 30 Ağustos 2020

29-30 Ağustos 2020 günlerinde sokağa çıkma yasağı olacak mı? Vaka sayılarının artması sonrası hafta sonları sokağa çıkma yasağı yeniden gelecek mi? İşte son dakika bilgileri ve sokağa çıkma yasağı hakkında flaş açıklama.

Hafta Sonu Sokağa Çıkma Yasağı Var mı? Son Dakika Açıklaması Geldi 29 - 30 Ağustos 2020

Hafta sonu sokağa çıkma yasağı var mı? Sokağa çıkma yasağı geri gelecek mi?

Koronavirüs vakalarının son günlerde artmaya devam etmesi nedeniyle vatandaşlar , sokağa çıkma yasağının yeniden gelip gelmeyeceğini, 29-30 Ağustos günlerinde sokağa çıkma yasağının ilan edilip edilmeyeceğini araştırmaya başladı. 

VAKA SAYILARI ARTIŞA GEÇTİ

Son günlerde vaka sayıları artışa geçti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 'nın açıkladığı son corona verileri şu şekildeydi:

28 Ağustos

"Bugün 1.517 hastamız daha var. İyileşenlerin sayısı 1.000’den fazla. Aktif hasta sayımız da ağır hasta sayımız da artmaya devam ediyor. Bugün 36 CAN daha kaybettik. Hasta sayısını da can kayıplarını da azaltacak olan tedbirlere uyumdur"

27 Ağustos

"Son dönemde iyileşen hasta sayımız yeni hasta sayımızdan daha az. Aktif hasta sayımızı kontrollü sınırda tutmanın yolu yeni hasta sayısını azaltmak. Bugün için, aktif hastalarımızın sayısını azaltacak en geçerli yol tedbirdir. Sonunda yenilen virüs olacak"

"Bugün 100 binden fazla test yaptık. Bu testler sonucunda 1.313 yeni hastamız var. Bazı illerimizde özel tedbirler almak zorunda kaldık. Tedbirlere birlikte uyarsak başarılı olabiliriz. Sonunda yenilen virüs olacak"

İYİ PARTİLİ İSİMDEN AÇIKLAMA

Göz Doktoru- Yapımcı-Yönetmen İYİ Parti YİK ve ARGE Komisyonu Üyesi Doç. Dr. Levent Akçay yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullanmıştı:

"Ankara şehir hastanesi 4000 yataklı. Önlem olarak 6000 çıkarılmaya çalışılıyor. Çocuk, Kalp damar ve Kadın doğum servisi hariç diğer klinikler tekrar Covid hastalarına ayrılıyor. Turizm sezonu bitince hafta sonları için yasak tekrar gelecek. Önleminizi alın."

29-30 AĞUSTOS SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI VAR MI?

Vatandaşların en çok araştırdığı konu ise 29 Ağustos Cumartesi ile 30 Ağustos Pazar günü sokağa çıkma yasağı olup olmayacağı soruları oldu. Ancak bu hafta sonu sokağa çıkma yasağı olmayacak.