Gençler Dikkat: 16 Yaşındaki Genç Kız Koronadan Dolayı Hayatını Kaybetti

Son dakika haberi: Fransa 'da 16 yaşında, daha önce hiçbir rahatsızlığı olmayan genç kız, yeni tip koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti.

Gençler Dikkat: 16 Yaşındaki Genç Kız Koronadan Dolayı Hayatını Kaybetti

Son dakika : Coronavirüsten en genç ölümlerden biri.

İlk çıktığı günden bu yana daha çok yaşlılara ve kronik rahatsızlığı olanlara ölümcül etkileri olduğu bildirilen , ancak gençler üzerinde de ciddi rahatsızlıklar yarattığı açıklanan coronavirüs , 16 yaşında, hiçbir kronik rahatsızlığı olmayan kızın ölümüne neden oldu. 

Edinilen son dakika bilgilerine göre Fransa 'nın başkenti Paris 'te daha önce hiçbir hastalığı olmadığı bildirilen 16 yaşındaki genç bir kızın koronavirüs nedeniyle hayatını kaybettiği bildirildi. Fransa basınında yer alan haberde genç kızın Perşembe akşamı virüse yenik düştüğpü ve adının Julie olduğu bildirildi. 

Koronavirüse bağlı solunum yetmezliği nedeniyle yaşamını yitiren Liseli genç kız bundan bir hafta önce hafif öksürük ve nefes darlığı şikayeti ile hastaneye başvurdu.

Hastanede hemen karantina altına alınan genç kızın test sonuçları çıktı ve Julie A. isimli kızın yeni tip koronavirüse yakalandığı bildirildi. 

Hastanede hemen tedaviye alınan genç kız, 1 hafta süren yaşam savaşını Perşembe günü kaybetti ve Fransa 'da hayatını kaybeden en genç isim oldu. 

Daily Mail 'in son dakika olarak aktardığı habere göre  yer alan haberde Julie A 'nın kız kardeşi Manon, koronadan hayatını kaybeden kardeşinin daha önce herhangi bir hastalığa yakalanmadığını , herhangi bir kronik rahatsızlığı olmadığını dile getirdi. 

DAYANILMAZ ACI: HERKES GİBİ BİZ DE İNANDIK

Genç kızın annesi de basın mensuplarına verdiği demeçte, kızının ölümünü dayanılmaz bir acı olarak belirterek, ''En başından beri virüsün gençleri etkilediği söylenmedi. Herkes gibi biz de inandık'' dedi.

HAFİF ŞEKİLDE ÖKSÜRÜYORDU

Julie'nin annesi Sabine sözlerinin devamında, kızının ilk başlarda hafif bir şekilde öksürdüğü ve şuruplarla onu tedavi etmeye çalıştıklarını dile getirdi.

Acılı anne yaptığı açıklamada "Cumartesi günü kızımın nefes alıp vermekte zorlandığını fark ettik. Pazartesi günü de balgamlı öksürük başlayınca aile doktorumuza gittik. Pratisyen doktor daha kapsamlı testler için bizi hastaneye gönderdi.

O akşamdan itibaren her şey çok hızlı bir şekilde gelişti. Kızım Paris'teki Necker çocuk hastanesine transfer edildi. Salı günü yapılan Covid-19 testi pozitif çıktı, durumu da gittikçe kötüleşiyordu. Julie suni solunum cihaz desteğiyle nefes alıp veriyordu. Fakat perşembe akşama beni aradıklarında, hastaneye yetişemeden kızımı kaybettim." dedi.

KAMUBULTENİ.COM  |ANKARA