Gazeteci Candaş Tolga Işık: “Bazı Kısıtlamaların Kalkacağı Tarih” Diyerek Duyurdu

Gazeteci Candaş Tolga Işık, yeni tip koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirlerin ne zaman gevşetileceğine yönelik son kulis bilgilerini paylaştı.

Gazeteci Candaş Tolga Işık: “Bazı Kısıtlamaların Kalkacağı Tarih” Diyerek Duyurdu

Gazeteci Işık, konuştuğu kabine üyelerindeki genel eğilimin Haziran sonundan itibaren sokağa çıkma yasaklarının önce gece 12’ye uzatılması daha sonra da pazar günleri de yasakların kaldırılması yönünde olduğunu yazdı. Işık, genel eğilimin ise hafta sonu yasaklarının ve gece sokağa çıkma yasaklarının tamamen kalkması için Ağustos ayının bekleneceğini belirtti. 

Işık, “Konuştuğum kabine üyelerindeki genel eğilim haziran sonu yasakları önce gece 12’ye uzatmak ve pazarı açmak ardından da ağustos ayında tamamen kaldırmak.Ama görünen o ki temmuzda da yasaklar -bir şekilde- devam.Aşılamada belli bir noktaya geldikten sonra Sağlık Bakanlığı ve Kültür-Turizm Bakanlığı özellikle sonbaharda kapalı mekanlara girmek isteyenlere bir takım kriterler (aşı ya da hastalık geçirmiş olmak gibi) belirlemek üzere çalışıyor. Detaylara ulaşıp teyid edince yazacağım” ifadelerini kullandı.

Yasaklarla ilgili son dakika gelişmelerini takip etmek için Kamu Bülteni mobil uygulamasını indirebilir, son dakika gelişmelerine sosyal medyadan erişim için Kamu Bülteni instagram sayfasını takibe alabilirsin.