Fransa'daki 7 Büyükşehir ve Paris'te Sokağa Çıkma Yasağı Başladı

Fransa'da koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında Paris dahil 8 büyükşehirde ilan edilen sokağa çıkma yasağı hayata geçti.

Fransa'daki 7 Büyükşehir ve Paris'te Sokağa Çıkma Yasağı Başladı

Fransa'da koronavirüs salgınında artan vakaların ardından Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, başkent Paris dahil 8 büyükşehirde bugün itibariyle 4 hafta boyunca geçerli olacağı belirtilen sokağa çıkma yasağını ilan etmişti.(21.00 - 05.00 saatleri arasında) Macron, salgını kontrol altına alabilmek için gereken sürenin 1.5 ay olduğunu vurgulamış, yasağın 1 Aralık tarihine kadar uzatılması için parlamento ile görüşüleceğini bildirmişti.

Fransa Cumhurbaşkanı'nın ilan ettiği sokağa çıkma yasağı bugün  Paris'in de içerisinde yer aldığı ılede-France bölgesi, Grenoble, Lyon, Lille, Aix-Marseille, Rouen, Toulouse ve Montpellier kentilerinde hayata geçti. Yasağa uymayan kişilere ilk ihlalde 135 euro, ikinci ihlalde 500 euro, üçüncü ihlalde ise 6 ay hapis cezasının yanı sıra 3 bin 750 lira ceza uygulanacak. Toplu ulaşım araçları ile bölgeler arasındaki yolculuklarda ise henüz bir kısıtlama bulunmuyor. Macron, konuşmasında vatandaşların tatile gitmelerini de engellemeyeceklerini söylemişti.

Bu arada sokağa çıkma kısıtlamasına karşıt Fransızlar da harekete geçti. Başkentte 21.30 sularında toplanan bir grubun eylemleri polis tarafından önlendi.