Fahrettin Koca'dan Cuma Gecesi Hakkında İlk Açıklama

Fahrettin Koca 'dan sokağa çıkma yasağı ve Cuma gecesi hakkında açıklama geldi.

Fahrettin Koca'dan Cuma Gecesi Hakkında İlk Açıklama

Fahrettin Koca 'dan Cuma gecesi açıklaması.

Koronavirüs salgını Türkiye 'de yaylmaya devam ediyor. Koronavirüs bilim kurulu sonrası açıklama yapan Fahrettin Koca şu ifadeleri kullandı:

Teması azaltan her türlü yaklaşım , kurulun talep ettiği bir durum. Sokağa çıkma yasağı amaca hizmet etti.

Sonuçları ile ilgili biz bütün rakamları şeffaf bir şekilde her gün sizlere aktarıyoruz. Herkes biliyor. Hepimiz önümüzdeki günlerde bunun sonucunu göreceğiz. 

Fahrettin Koca 'nın açıklamaları şu şekilde:

  • Değerli medya mensupları korona salgını konusunda iletişime katkınız büyük.
  • Salgını en az hasarla atlatacağımızı görüyoruz. Hastalık ABD'de 11. haftada, İspanya'da 9. haftada, İtalya'da 8. Haftada, Fransa'da 10. haftada, Çin'de 7. haftada bir hafta içerisinde görülen en çok vaka sayısına ulaştı. Türkiye'de ise hastalığın 1 haftada görülen en çok vaka sayısına ulaşması 4. haftada gerçekleşti. Yani 4. haftada Türkiye'de vaka artış hızı düşüşe geçti. Bunu daha açık ifade etmek için virüsün yayılma gücünü hatırlamalıyız. Virüsün yayılma gücüne karşı yayılma hızını kontrol altına almaya başlamış durumdayız.
  • Bu ağırlıklı Filyasyonla oldu. Bu kelimeyi ilerleyen günlerde unutmayacaksınız. 
  • Filyasyon bildiğiniz gibi, bulaşıcı hastalıkla ilgili temas zincirinin taranmasının adıdır. Vaka artış hızının erkenden düşüşe geçmesini filyasyonla sağladık. Filyasyon yöntemini bizim gibi uygulayan başka ülke olmadı. İlk vakanın ardından her vakada biz bu yöntemi uyguladık.
  • Pozitif tanı konan hastaların her birinin temas ettiği tüm kişilere ulaşıp onları taramaya çalıştık. Bunun ne denli dikkat ve titizlik gösteren süreç olduğunu dışarıdan anlamak zordur. 
  • Filyasyonda yani hastanın temas halindeki kişiler zincirinin taranması sürecinde neler oluyor, bu kişilere ulaşılıyor, tanı konulanlar izole edilip, tedavilerine başlanıyor.