Erzincan'da HES Kodu Olmayanlar Okullara Giremeyecek

Erzincan Valiliği, öğrenci, veli, görevli ve ziyaretçilerin HES kodu sorgulamalarının yapılmadan okul ve pansiyonlara alınmayacağını açıkladı.

Erzincan'da HES Kodu Olmayanlar Okullara Giremeyecek

Erzincan Valiliği'nden yapılan açıklamada, Vali Mehmet Makas başkanlığında toplanan İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi'nin yeni kararlar aldığı belirtilirken, bu kapsamda; öğrenci, veli, görevli ve ziyaretçilerinin HES kodu sorgulamalarının günlük yapılacağı HES kodu olmadan okul ve pansiyonlara girişe müsaade edilmeyeceği kaydedildi.

Resmi açıklamada şu ifadeler yer aldı: 

İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 26. Maddesi gereği, Valimiz Sayın Mehmet Makas başkanlığında 04.11.2020 tarihinde aşağıda isimleri ve imzaları bulunan üyelerin katılımıyla toplanarak koronavirüsle mücadele alınan kararlara ek olarak aşağıdaki kararları almıştır.
 
GÜNDEM GEREĞİ:
 
Ülkemizde de içerisinde bulunduğumuz kontrollü sosyal hayat döneminin temel prensipleri olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra salgının seyri ve olası riskler göz önünde bulundurularak hayatın her alanına yönelik uyulması gereken kurallar ve önlemler belirlenmektedir.

Bu çerçevede;
 
İlimiz genelinde belirlenen sınıflar seviyelerinde yüz yüze eğitimler başlamış olup salgınla mücadelede aşağıdaki kararlar alınmıştır.
 
1) Öğrenciler, görevli tüm personeller, veliler ve ziyaretçilerin günlük olarak HES kodu sorgulamalarının yapılarak okul ve pansiyonlara alınmalarına ayrıca okul idareleri ve öğretmenlerimizce sınıflarda toplu HES kodu uygulamasının günlük takibinin sağlanmasına ve vaka tespit edilmesi halinde gerekli bildirimlerin yapılmasına,
 
2) Semptom ve ateş ölçümlerinin düzenli olarak yapılarak kayıt altına alınmasına, 
 
3) Milli Eğitim Bakanlığınca hazırlanan “Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyon Önleme Kontrol Kılavuzu” ile Sağlık Bakanlığı Bilimsel Danışma Kurulunun hazırladığı “Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi”nin “Covid-19 Kapsamında Okul Pansiyonlarında Alınması Gereken Önlemler” başlığı altında belirtilen kural ve tedbirlerin uygulanmasına ve gerekli tüm koşulların sağlanmasına,
 
Bu hususlarda Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27. ve 72. Maddeleri uyarınca Meclisimizce yukarıda alınan kararların ve daha önceki alınan kararlarımızın ilgili birim amirleri ve sıralı sorumlu amirler tarafından takip edilerek uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi ve mağduriyete neden olunmaması, alınan kararlara uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun ilgili maddeleri gereğince idari işlem tesis edilmesi ve konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195. maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına karar verilmiştir.
 
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.