Dünya Sağlık Örgütü'nden Koronavirüs Açıklaması: 2021 Sonuna Kadar 2 Milyar Doz Aşı Üretilebilir

Dünya Sağlık Örgütü, yeni tip koronavirüs mücadele sürecinde 2021 sonuna kadar 2 milyara yakın aşı üretilebileceğini açıkladı.

Dünya Sağlık Örgütü'nden Koronavirüs Açıklaması: 2021 Sonuna Kadar 2 Milyar Doz Aşı Üretilebilir

DSÖ'den Dr. Swaminathan, yeni tip koronavirüsün pandeminin seyri ya da şiddetini değiştirecek şekilde mutasyona uğramadığını söyledi.

Aşıların üretilip onaylanmasının ardından ilk önce kimlerin kullanacağına dair çalışma yapıldığını belirten Dr. Swaminathan, sağlık personeli, yaşlı ve kronik rahatsızlığı olanlar ile hapishane ve bakımevlerinde kalanların aşıda öncelikli olabileceğini söyledi.

Aşı konusunda iyimser olduklarını fakat aşı geliştirmenin karmaşık ve belirsiz bir süreç olduğunu söyleyen Swaminathan, "Umutluyum, iyimserim. Fakat aşı geliştirme karmaşık bir süreç, birçok belirsizlik bulunuyor. Öte yandan elimizde birçok aşı çalışması ve farklı platformlar var. İlk çalışmalar ya da ikinci çalışmalar sonuç vermese bile umudumuzu kaybetmemeli, pes etmemeliyiz." diye konuştu. Dr. Soumya Swaminathan, pandemi ile mücadele sürecinde bugüne kadar 10 potansiyel aşının insan üzerinde deneylerine başlandığını da hatırlattı.