DSÖ'den Korkutan Açıklama: Aşı İşe Yarayamayabilir

DSÖ'den koronavirüs aşısı ile ilgili son dakika açıklaması geldi. DSÖ Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus yaptığı açıklamada aşının işe yarayamayabileceğini söyledi.

DSÖ'den Korkutan Açıklama: Aşı İşe Yarayamayabilir

DSÖ 'den son dakika açıklaması : Aşı işe yaramayabilir.

Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus'ten bir son dakika açıklaması geldi. Cenevre 'deki merkezde bir basın toplantısı düzenleyen Ghebreyesus, koronavireüse karşı 200 aşı adayının klinik aşamasında olduğunu söyledi. Ghebreyesus, aşının işe yarayamayabileceğini söyledi. 

DESTEK İSTEDİ

Yarın BM Genel Kurul toplantısı var. Toplantı öncesi ülkelere seslenen Ghebreyesus, aşı ve tedavi programı için destek istedi.

35 MİLYON GEREKLİ AMA SADECE 3 MİLYON VAR

Söz konusu program için 35 milyar dolar para gerektiğini söyleyen Ghebreyesus, şimdiye kadar 3 milyar doların toplanabildiğini söyledi. DSÖ'nün Kovid-19 aşısı ve tedavisinde hedefe ulaşabilmesi için acilen 15 milyar dolara ihtiyaç duyulduğunu vurguladı.

2021 SONUNDA 2 MİLYAR DOZ AŞI

Ghebreyesus, coronavirüs için dünya genelinde 200 aşı adayının olduğunu, klinik ve klinik öncesi  öncesi test aşamasının devam ettiğini söyledi. Ghebreyesus, DSÖ olarak hedeflerinin ise 2021 sonuna kadar 2 milyar doz aşıya ulaşmak olduğunu kaydetti.

Ghebreyesus açıklamasında , aşı aday sayısının çok olmasının önemli olduğunu, aşının çok olması durumunda etkili ve güvenli bir aşı bulma şansının yüksek olduğunu söyledi. 

YAYILMA BİÇİMLERİ FARKLI

DSÖ Acil Durumlar Programı Direktörü Mike Ryan ise Kovid-19'un bulaşıcılığına ilişkin bir soru üzerine, virüsün damlacıklar yoluyla yayıldığına inandıklarını, yetersiz havalandırmanın olduğu kalabalık kapalı alanlarda aerosol parçacıklarının da yayılımda etkili olabileceğini ifade etti ve  "Kanıtlara dayanarak, hala çok çeşitli aktarım biçimleri olduğuna inanıyoruz." diye konuştu.

KAMUBULTENİ.COM  |ANKARA