DSÖ'den İkinci Dalga Uyarısı Geldi

Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Ghebreyesus, Çin'in başkenti Pekin'de 50 günlük aranın ardından tekrar yeni tip koronavirüs vakaları tespit edildiğini hatırlatarak, salgının kaynağı ve kapsamının araştırılmaya başlandığını söyledi.

DSÖ'den İkinci Dalga Uyarısı Geldi

DSÖ Genel Direktörü , DSÖ'nün İsviçre'deki merkezinde, video konferans yöntemiyle basın bilgilendirmesi yaptı. Çin'de son günlerde artan kovid-19 vakalarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Ghebreyesus, "Geçen hafta Çin, 50 gün tek vakanın görülmediği Pekin şehrinde yeni bir vaka dizisi rapor etti. An itibarıyla 100'den fazla yeni vaka teyit edildi." dedi.

Salgının kapsam ve kaynağının araştırıldığını kaydeden DSÖ Genel Direktörü, Afrika, Orta Doğu ve Orta Asya'daki koronavirüs vaka sayılarındaki büyük artışa vurgu yaparak ikinci bir dalga için tüm dünyanın dikkatli olması gerektiğinin altını çizdi. DSÖ Acil Durum Program Direktörü Mike Ryan ise Pekin'de ortaya çıkan yeni koronavirüs vakalarının genetik diziliminin Çin Hükümetince yayımlanması çağrısında bulundu.