DSÖ'den Aşı Açıklaması: umut Verici Aşı Adayı Var

Koronavirüs aşısı ile ilgili DSÖ 'den son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada DSÖ Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus aşı çalışmalarında olumlu gelişmeler olduğunu söyledi.

DSÖ'den Aşı Açıklaması: umut Verici Aşı Adayı Var

DSÖ 'den aşı açıklaması.

Dünya Sağlık Örgütü tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. DSÖ Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, dikkat çeken son dakika açıklamasında bulundu. Ghebreyesus tarafından yapılan son dakika açıklamasında yeni tip koronavirüs için çok sayıda umut verici aşı adayı olduğunu, bunların sadece "etkili" ve "güvenli" olduğu görüldüğünde tüm dünyada kullanıma sunulacağını söyledi. 

DSÖ'nün İsviçre'nin Cenevre kentinde bulunan merkezinde videokonferans yöntemiyle düzenlenen basın toplantısında aşı ile ilgili açıklamada bulunan DSÖ Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus,, "aşı karşıtlığı hareketiyle" insanların kafasının karışmaması gerektiğini ifade etti.

ÇOCUK ÖLÜMLERİ DÜŞÜRÜLDÜ

Yapılan açıklamada aşı ile birlikte tüm dünyada çocuk ölümünün oldukça azaltıldığını söyledi. 

EBOLA İÇİN AŞI

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde devam eden Ebola salgınını ile ilgili de konuşan Ghebreyesus, bunun için çalışmaların durduğunu ifade ederek, "Kovid-19 için aşı çalışmalarında çok sayıda umut verici aşı adaylarımız var. Sadece etkili ve güvenli oldukları görüldüğünde kullanılacaklar, dünyayı temin etmek istediğim şey bu." dedi.

"Aşı milliyetçiliğine" karşı ülkelere uyarıda bulanan Ghebreyesus, "Aşıların küresel bir kamu malı olarak kullanılması her ülkenin ulusal çıkarına hizmet etmektedir. Aşı milliyetçiliği salgını kısaltmayacak, uzatacaktır." ifadesini kullandı.

DSÖ Sözcüsü Margaret Harris, bugün BM Cenevre Ofisi' nde düzenlenen basın toplantısında, korona aşı  çalışmalarında uzun yol kat ettiklerini 6 ile 9 arasında çalışmalarının olduğunu , Faz III klinik denemelerine girdiğini aktarmıştı. Harris açıklamasında, "Ancak gerçekçi zaman dilimi açısından, gelecek yılın ortasına kadar (Kovid-19 için) yaygın bir aşılama görmeyi beklemiyoruz." dedi.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA