Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Eylül-Ekim" Aylarını İşaret Ederek Açıkladı: Tüm Dünya ile Paylaşacağız...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cuma namazı çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Eylül-Ekim" Aylarını İşaret Ederek Açıkladı: Tüm Dünya ile Paylaşacağız...

Türkiye ve Mısır'ın 8 yıl aradan sonra diplomasi ve ilişkileri iyileştirmesi yönünde görüşmelerin sorulduğu Erdoğan'a aşı çalışmaları ve MHP'nin yeni Anayasa teklifi de soruldu.  Aşıda telif konusuyla ilgili daha önceki gibi ilmin tüm insanlığın ortak malı olduğuna vurgu yapan Erdoğan, Rus aşısı için de Putin ile görüşme yaptıklarını ve Rusya'dan çok ciddi aşı geleceğini, Rusya ile ortak aşı üretimine geçileceğini söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerli aşlının herkesle paylaşılacağını da vurgularken, "İlim tüm insanlığın ortak malıdır. İlimde kıskançlık olmaz. Bu konuda da hele hele insanlığın sağlığı ile alakalı bu konuda bunu biz ürettik kimseye vermeyiz mantığı yanlış bir yaklaşımdır. Biz nasıl ki Çin aşısı ile sürece başladık bunun dışında Almanların ürettiği aşıdan istifade ediyoruz. Şimdi de Rus aşısı Sputnik ile alakalı da sayın Putin ile görüşmelerimizi yaptık. Çok ciddi oranda aşı ülkemize alacağız. Sonra Türkiye'de ortak üretime gireceğiz. Ülkemizde de ciddi bir çalışma var. Eylül-Ekim aylarına yetiştirmeye planladığımız bu çalışma ile yerli aşımızı yapacağız. Bunu sadece ülkemizde kullanmak için değil tüm dünyada nerede bir talep varsa paylaşacağımızı da söylemiş olduk." ifadelerini kullandı. 

Mısır ile görüşmeler konusunda , görüşmelerin genişletilerek sürdürüleceğinin altını çizen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Mısır halkına yönelik tavrımız çok çok olumludur. Mısır halkı ile Türk milletinin tarihe dayalı olan bir birlikteliği var. Bir düşman kardeşler olarak değil dost olarak Mısır halkı ile olan bu birlikteliği yeniden kazanmak gayreti içerisindeyiz. Mısır halkını zorla Yunan halkı ile birlikte görmek bizi üzer. Bunu da daha önce söylemiştim. Yeni süreç başladı ve bu süreç içerisinde önce istihbarat birimlerimiz görüşmeye başladılar, Dışişleri görüşmeye başladı bunu genişleterek devam ettireceğiz." dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Lideri Devlet Bahçeli'nin geçtiğimiz gün açıkladığı yeni Anayasa teklifine ilişkin de soruları yanıtlayan Erdoğan şunları söyledi:

Yeni Anayasa ile alakalı olarak bizim Devlet beyle yaptığımız görüşmeler var. Bu görüşmelerde zaten bir çok meseleyi ülkemizin meselesini görüşme imkanı buluyoruz. Yeni anayasa ile ilgili de görüştük. Hazırlıklarımızı kendileri ile paylaşacağımızı da görüştük konuştuk. Onlar belli bir noktaya geldiler ve bu hazırlıklarını da bize aktardılar. Bizim hazırlığımız da bitmek üzere bittiği anda biz de yaptığımız anayasa hazırlığımızı kendilerine takdim edeceğiz. Sonra ortak bir çalışma yapacağız. Muhalefetle de paylaşacağız. Yeni anayasayı inşallah çıkarmak istiyoruz.