Corona İçin Türkiye'de Kritik Tarih: Yasaklar Artabilir

Son dakika haberi: Koronavirüse karşı alınan önlemler 12 Nisan günü masaya yatırılacak. Geçtiğimiz hafta alınan tedbirler sonuç vermemişse daha sıkı tedbirler alınacak ve yasakların kapsamı genişletilecek.

Corona İçin Türkiye'de Kritik Tarih: Yasaklar Artabilir

Koronavirüste kritik tarih açıklandı.

Vuhan 'dan tüm dünyaya yayılan koronavirüs ile ilgili son dakika bilgisi geldi. Hükümet kaynaklarından alınan bilgilere göre İstanbul başta olmak üzere tüm şehirlerde , geçtiğimiz hafta alınan tedbirlerin ne kadar etkili olduğu ile ilgili sağlıklı veriler 12 Nisan 2020 günü çıkacak. Bu günde çıkacak veriler sonrası tedbirler yetersiz ise çok daha sert önlemler alınacak. 

Salgında bu tarihte gerileme beklenirken , 12 Nisan günü gelecek verilerde bir değişiklik olmaz , vaka sayısında artış görülürse yeni önlemler devreye sokulacak. 

Bir toplantı yapıldı ve geçtiğimiz hafta 30 büyükşehir ile Zonguldak 'ta uygulanan şehir dışına çıkış yasağı ile maske zorunluluğu meselelerinin masaya yatırıldığı ve bu tedbirler sonrası gelen sonuçların değerlendirildiği bildirildi. 

YÜZDE 60 'I İSTANBUL 'DAN YAYILDI

Edinilen bilgilere göre Anadolu 'ya yayılan koronavirüsün yüzde 60 'ı İstanbul kaynaklı. Eğer küçük illerde vaka sayısı 12 Nisan 'da yapılacak değerlendirmelerde düşmez artışını sürdürürse daha sıkı tedbirler masada olacak. 

Virüsün kuluçka süresi hesaba katıldı ve toplantıda, yapılacak analizlerle İstanbul başta olmak üzere şehir dışı yasağının anlamlı sonuçlarını vermesi bekleniyor. 12 Nisan 'da Anadolu şehirlerinden alınacak veriler ve vaka sayısında gerileme olması beklenior. Uzman isimler, tüm şehirlerde hareketliliğin en aza inmesi nedeniyle koronavirüs vakalarında gerileme beklediklerini söyledi. 

Eğer sonuçlar beklenilen gibi olmazsa yasakların kapsamının arttırılması gündemde. 

YENİ YASAKLAR

12 Nisan 'da gelecek veriler umulan gibi olmazsa, gıda, enerji ve sağlık gibi sektörler dışındaki tüm işyerlerinin kapatılması ve sokağa çıkışların tamamen yasaklanması , şehir karantinalarının yapılması ve her şehre izolasyon uygulanması , pazar yerlerinin kapatılması ya da bazı yerlerde sadece izin verilmesi gündemde. 

Öte yandan kamuda esnek çalışmanın da sonlandırılması, tartışılan maddeler arasında

Bu önlemlerin yanı sıra sokaklarda gruplaşmanın engellenmesi, market girişlerinde maske dağıtımı yapılması , maskesiz olanlara ceza verilmesi ,gibi yaptırımlar da gündemde.

KARANTİNAYA UYMAYAN OLURSA

Karantina bölgelerinde izolasyon kurallarına uymayanlar ,evlerinde kalmayanlar olursa bu kişiler öğrenci yurtlarında karantina altına alınacak.