CHP Manisa Milletvekili Başevirgen: Asgari Ücret 3100 TL'nin Altında Olmamalıdır

Cumhuriyet Halk Partisi Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, TBMM Genel Kurulu'nda asgari ücrete ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

CHP Manisa Milletvekili Başevirgen: Asgari Ücret 3100 TL'nin Altında Olmamalıdır

2021 yılı asgari ücretinin Türk-İş'in açlık ve yoksulluk sınırı araştırmaları da dikkate alınarak belirlenmesi gerektiğini, açlık sınırının hali hazırda 2 bin 517 lira olduğunu söyleyen CHP Manisa Milletvekili, gıda alışverişi yapmak isteyen vatandaşların çarşı-pazardan çantası boş döndüğünü, asgari ücretin 3 bin 100 TL'nin altında belirlenmemesi gerektiğini söyledi.

Manisa Milletvekili Başevirgen, "4 Aralıkta Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2021 asgari ücret zammını belirleyecek ilk toplantısını yapacak. Avrupa'daki en düşük asgari ücret Türkiye'de. TÜRK-İŞ Kasım ayı açlık sınırını 2.517 lira olarak açıkladı, yoksulluk sınırı ise 8.198 lira. TÜİK'in rakamları ile sokağın enflasyonu birbirini tutmuyor. Gıda harcamalarında yılın ilk dokuz aylık döneminde fiyat artışı yüzde 30'u buldu. Gıda alışverişi yapmak isteyen vatandaş, pazardan çantası boş dönüyor. Bakan Selçuk, plan ve bütçe görüşmelerinde asgari ücretle ilgili "Bu yıl asgari ücretin tüm tarafların uzlaşısıyla tespit edilmesini diliyorum." demişti. İşçi ve emekçi tarafının beklentisi net: Açlığa mahkûm edilmeden insanca yaşayabilecekleri bir asgari ücret istiyorlar. İşçi ve emekçilerin asgari ücreti net 3.100 TL'nin altında olmamalıdır." diye konuştu.