Birleşmiş Milletlerden Çekirge İstilası Uyarısı Geldi! Öncekilerin 20 Katı...

Birleşmiş Milletler, yeni tip koronavirüs salgınıyla mücadele etmeye çalışan Doğu Afrika ülkelerinin gelecek yağmur döneminde çekirge istilasıyla baş başa kalacağını, bu istilanın daha öncekilerin 20 katı büyüklüğünde olabileceğine dikkat çekti.

Birleşmiş Milletlerden Çekirge İstilası Uyarısı Geldi! Öncekilerin 20 Katı...

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü tarafından yapılan açıklamada, Kovid-19'a rağmen bölge ülkelerinin çöl çekirgesi istilasına karşı çalışmalarını sürdürdüğü belirtilirken, şimdiye kadar 10 ülkede 240 bin hektarlık alanın ilaçlandığı ve 750 kişiye kontrol operasyonlarına dair bilgi ve eğitim verildiği belirtildi.

Özellikle Kenya , Etiyopya ve Somali'deki durumun kritik hale geldiğine vurgu yapıldı. Kontrol çalışmalarının hızlandırılmaması halinde çöl çekirgesi sürülerinin bu yağmur döneminde daha öncekilerin 20 katından  fazla olabileceğine vurgu yapılan açıklamada, hali hazırda gıda sıkıntısı çeken milyonlarca Afrikalının durumunun ciddileşeceği belirtildi.  Açıklamada, iç savaşın yıkıcı etkileriyle karşılaşan Yemen ile İran'ın da tehdit altında olduğu kaydedildi.

Bir kilometrekarede yer alan 40-80 milyon çekirge, bir gün içerisinde 35 bin kişiye yetecek kadar gıda tüketebiliyor.