Bir İlde Daha Durum Kritik! Vali Uyardı: Kırmızı Kateogiye Geçmemiz an Meselesi

Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Emniyet Müdürü Karataş ve Ticaret Sanayi Odası Başkanı Katırcıoğlu'nun da katılımıyla koronavirüs denetimlerinde bulundu.

Bir İlde Daha Durum Kritik! Vali Uyardı: Kırmızı Kateogiye Geçmemiz an Meselesi

Koronavirüs salgınında Niğde'nin tekrar kapanma riskiyle karşı karşıya olduğu uyarısını yapan Niğde Valisi, esnaf ve vatandaşlardan tedbirlere uyum konusunda hassasiyet istedi. Vali Şimşek, "Denetimlerimizi hafta boyunca yapıyoruz. Bundan sonrada yoğun bir şekilde dinamik denetimlerimiz devam edecek. Ancak buna rağmen ilimizdeki vaka sayıları yükseliyor. Bizler normal pozisyonumuzu korumak isterken bir alt sarı kategoriye inmek isterken maalesef şuanda kırmızı kategoriye girmemize çok az kaldı. Artık vatandaşlarımızın büyük bir sorumluluk bilinciyle hareket etmesi ve kurallara tam anlamıyla uyması gerekiyor. Aksi takdirde bütün kazanımlarımızı kaybedip tekrar en yüksek kategoriye çıkmamız an meselesi. Vatandaşlarımız kurallara uyduğu müddetçe bu kuralları kişiselleştirdiği müddetçe inanıyorum ki biz daha alt kategorilere geçebiliriz." ifadelerini kullandı.

Aksi takdirde tüm Niğde'nin sıkıntı çekebileceğini söyleyen Vali Şimşek, "Bunu yapmadığımı takdirde kurallara uyulmadığı takdirde bunun zararını tüm Niğde olarak çekeceğiz. Esnaflarımız çekecek. İşyerlerimiz çekecek. Tekrar kapanma dönemine girme ihtimalimiz var. Bu nedenle bütün vatandaşlarımızın ricamız kurallara uyması" ifadelerini kullandı.