Bir Gün İçerisinde "4 Bin 200" Kişi Öldü! "Koronavirüsten Korusun" Diyerek, Üzerlerine İnek Dışkısı Sürmeye Başladılar

Hindistan'daki kriz devam ediyor. Koronavirüs nedeniyle ülkede 24 saat içerisinde 4 bin 200 kişi daha can verirken, inek dışkısından medet uman hindistanlılara uzmanlardan uyarılar geldi.

Bir Gün İçerisinde "4 Bin 200" Kişi Öldü! "Koronavirüsten Korusun" Diyerek, Üzerlerine İnek Dışkısı Sürmeye Başladılar

Çin'in Wuhan kentinde ilk kez tespit edildiği 2019 yılının Aralık ayından bu yana tüm dünyada ölüm saçan kovid-19'un merkezlerinden birisi haline gelen Hindistan'da oksijen krizinin yanı sıra halkın da ilginç yöntemlere başvurması krizin önüne geçilemez bir hâl almasına neden oldu. Hindistan'da günlük ölü sayıları 3 bini geride bırakırken, İneği kutsal kabul eden halkın bir kısmı üzerlerine inek dışkısı ve inek idrarı sürerek koronavirüsten korunabileceğini düşünüyor. 

Bazı bölgelerde ineklerin dışkılarını üzerlerine süren Hindistanlılar, bölgedeki basın mensuplarına yaptıkları açıklamada inek dışkısı içerisinde vitaminler olduğunu ve koronavirüsten kendilerini koruyabileceğini düşündüklerini belirtti. Uzmanlar ise söz konusu kişileri uyararak, daha farklı hastalıkları da beraberinde getirecek bu uygulamadan vazgeçmeleri çağrısında bulunuyor. Hindistan'da son 24 saat içerisinde 4 bin 200 kişi daha koronavirüs nedeniyle ölürken, ülkede 348 bin 529 yeni vaka tespit edildi. Hindistan'da bugüne kadar tespit edilen koronavirüs vaka sayısı 23 milyon 340 bin 456'ya yükseldi.