Bakan Koca'dan Uyarı! Sadece Koronavirüs Değil Gripten de Koruyor...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, havaların soğumasıyla birlikte mevsimsel grip riskinin de artış gösterdiğini, maske kullanımının sadece koronavirüsten değil mevsimsel gripten korunma konusunda da büyük fayda sağladığını hatırlattı.

Bakan Koca'dan Uyarı! Sadece Koronavirüs Değil Gripten de Koruyor...

Sosyal medya hesabından koronavirüse ilişkin bilgilendirmelerini sürdüren Sağlık Bakanı Koca, "HAVALAR SOĞUDU. Maskeyi kuralına göre, ağzı ve burnu bütünüyle kapatacak şekilde takmak, sizi hem COVID-19’a yakalanma riskinden hem de mevsimsel gripten korur. Görünürde maske takıp, burnunuzu açıkta bırakmayın. Koronavirüsün daha ziyade burun yoluyla bulaştığı netlik kazandı." ifadelerini kullandı.

Koronavirüsten Kaç Kişi Ölmüştü?

Dünkü koronavirüs tablosunun ardından Bakan Koca, "Bugün tespit edilen 2.483 yeni hastamız var. Hasta sayımız da ağır hasta sayımız da artıyor. Güvenli aşı uygulamasına kadar hep birlikte tedbirlere uymak zorundayız. Zorunlu olmadıkça kalabalık ortamlardan uzak durun. Maske takın. Virüs yükünü azaltın." ifadelerini kullanmıştı. Bakanlığın yayımladığı son verilerde (7 Kasım) Türkiye'de koronavirüs nedeniyle 81 kişinin daha yaşamını yitirdiği, toplam can kaybının 10 bin 803'e yükseldiği görülmüştü.