Asıl Tehlike Dışarda Değil! Koronavirüs Vakalarının Çoğu Böyle Ortaya Çıktı

Çin'de gerçekleştirilen yeni bir araştırmaya göre insanların yüzde 80'inin koronavirüse evlerindeyken yakalandığı ortaya çıktı.

Asıl Tehlike Dışarda Değil! Koronavirüs Vakalarının Çoğu Böyle Ortaya Çıktı

Uzmanlar, koronavirüs tedbirlerinin dışarıda olduğundan çok daha sıkı şekilde ev ortamında da uygulanmasını tavsiye ediyor. Koronavirüs salgını, tüm dünyada 22 milyondan fazla insanı etkisi altına alırken, bugüne kadar 770 binden fazla insan koronavirüs nedeniyle yaşamını kaybetti.  Çin'de yapılan bir araştırma ise korkutucu bir tabloyu gözler önüne serdi. İnsanların dışarıda koronavirüs önlemlerine uymasına rağmen eve geldiklerinde bir çok kuralı umursamadıkları, ailelerine dışarıdan bir anda kaptıkları virüsü bulaştırabildikleri ortaya çıktı.

Araştırmaya göre, virüsün bulaşma riski evde yüzde 10.3 olurken, hastanelerde yüzde 1. toplu taşımada ise 0.1 olduğu kaydedildi. Haijing'deki Southeast Üniversitesi ve Hong Kong Üniversitesi'ce gerçekleştirilen ortak çalışmada bilim insanları, pandeminin ilk merkez üssü Hubey Eyaleti hariç, ülkedeki 320 noktada meydana gelen salgınların haritasını çıkardılar. Çalışmada 318 noktada koronavirüs salgınının kapalı alanda, yalnızca 2 noktada açık hava bulaştığını görülürken, vakaların birçloğu kişiler evlerindeyken ortaya çıktı.