Aşıda Yeni Yaş Aralığı İçin Randevular Alınmaya Başladı: MHRS ve 182

Son dakika haberi: Koronavirüs aşılamasında yeni yaş aralığı için aşı randevuları alınmaya başladı. MHRS ve 182 sistemi üzerinden randevular alınıyor. İşte son bilgiler.

Aşıda Yeni Yaş Aralığı İçin Randevular Alınmaya Başladı: MHRS ve 182

Aşılamada yeni gruba geçildi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca geçtiğimiz gün sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yaptı ve koronavirüste aşılamada yeni gruba geçileceğini söyledi. Bakan Koca'nın bu açıklamasının ardından koronavirüs aşısında yeni aşama başladı.

Bakan Koca yaptığı açıklamasında, "Aşısı sisteme tanımlanmış olan vatandaşlarımız 60 yaş üzeri vatandaşlarımız eşleri ile birlikte randevu alarak aşılarını olabilecekler. Ayrıca bazı risk grupları da programa dahil edildi." demişti. Bu açıklama sonrası 60 yaş üstü vatandaşlar için aşı randevuları açıldı ve vatandaşlar aşılarını olmaya başladı. 

ÖNCELİKLİ AŞI OLACAK KİŞİLER

Bakan Fahrettin Koca, yaptığı paylaşımında  risk grubundaki morbid obez, malign tümörü olan kanser ve diyaliz hastaları, down sendromlular ve immuno supresif tedavi alanların da öncelikli aşı grubuna dahil edildiğini söyledi. 

RANDEVU SAYFASI AÇILDI

Bakan Koca'nın açıklamasının ardından koronavirüs aşısı için yeni grupların randevuları alınmaya başladı.

RANDEVU NASIL ALINACAK?

Koronavirüs aşı randevusu MHRS üzerinden ya da 182 numarası üzerinden alınabiliyor. Yoğunluk nedeniyle birçok kişi 182'ye ulaşamıyor. Bu nedenle MHRS uygulaması ve internet adresi üzerinden aşı randevusu alınabilecek.

AŞI OLAN KİŞİ SAYISI