Antalya, Artvin,, Bingöl ve Elazığ'da Korona Yeniden Çıktı: Vaka Sayısı Açıklandı

Korona vakalarının son haftalarda görülmediği 4 şehirden üzücü haber geldi. Edinilen bilgilere göre 20-30 gündür vaka görülmeyen 4 şehirde yeni vakaların ortaya çıktığı öğrenildi.

Antalya, Artvin,, Bingöl ve Elazığ'da Korona Yeniden Çıktı: Vaka Sayısı Açıklandı

Son dakika : Koronavirüste 4 şehirde vakalar yeniden hortladı.

Bazı şehirlerde koronavirüs salgının azalması , yeni vakaların gelmemesi sonrası rahatlama oldu. Bu rahatlama da ikinci dalga tehlikesini beraberinde getirdi. 

TÜRKİYE GENELİ VAKALAR AZALIYOR AMA...

Son haftalarda gelen verilere göre Türkiye 'de korona salgını azalmaya devam ediyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronayı kontrol altına aldıklarını söyledi. Ancak bazı illerde yeniden vaka artışı görüldü. 

4 ŞEHİRDE VAKALAR ARTIŞA GEÇTİ

4 şehirde son günlerde vaka artışları meydana geldi. Edinilen bilgilere göre Antalya, Artvin, Elazığ ve Bingöl 'de haftalar sonra yeni korona vakalarının tespit edildiği öğrenildi. 

SERİK'TE VAKA 31

Antalya Serik İlçesi 'nde korona nedeniyle karantinaya alınan bölgede testler yapıldı ve vaka sayısı 31 olarak açıklandı. Test sonucu 31 çıkan vatandaşların yanı sıra bu kişilerin temas ettiği 14 kişi de karantina altına alındı. 

ARTVİN'DE YENİ VAKALAR

Yaklaşık olarak bir aydır yeni vaka görülmeyen Artvin'de yeni vakalar ortaya çıktı. 4 kişinin sonucunun pozitif çıkması sonucu temasta bulundukları 23 kişi de karantinaya alındı. 

BİNGÖL'DE 35 GÜN SONRA YENİ VAKA

Bingöl 'de 35 gündür yeni vaka görülmüyordu. Ancak İl Sağlık Müdürlüğü tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı ve yeni vaka tespit edildiği duyuruldu. İl Sağlık Müdürü Emin Gündoğdu yaptığı açıklamada 35 gün sonra yeni vakanın görüldüğü , bu nedenle vatandaşların Evde Kal çağrısına uyması gerektiğini söyledi. 

Yeni vakaların il dışından gelenlerde tespit edildiği, bu kişilerin ziyaret ettiği ailelere de bulaştırdığı öğrenildi. 

Açıklamada, "Şehir dışından gelen birkaç kişinin testinin pozitif çıkmasıyla yeni vakalar görüldü. Testleri pozitif çıkanlar ile temasta bulunduğu kişiler filyasyon ekiplerince kontrol altına alındı. Filyasyon ekiplerimizin ve hastane çalışanlarımızın yoğun gayretiyle tekrar kontrol altında tutulmuştur." denildi.

ELAZIĞ'DA 20 GÜN SONRA YENİ VAKA

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı ve  "İlimizde uzun bir aradan sonra dışarıdan gelen birisi kaynaklı yeniden vaka görüldü. İl dışından bayram için gelenler, lütfen 14 gün evden çıkmayalım" dedi.

10 kişide korona çıktığı belirtilirken bu kişilerin hastanede tedavi edildiği öğrenildi.

KAMUBULTENİ.COM | ANKARA