ABD'li Bir Hemşire, Koronavirüs Aşısından 1 Hafta Sonra Koronavirüse Yakalandı

Amerika Birleşik Devletleri'nin California eyaletindeki bir hemşire Pfizer'in koronavirüs aşısı yapıldıktan 1 hafta sonra koronavirüse yakalandı.

ABD'li Bir Hemşire, Koronavirüs Aşısından 1 Hafta Sonra Koronavirüse Yakalandı

ABD'de Gıda ve İlaç Dairesi tarafından Pfizer ve BionTech tarafından geliştirilen aşının onayının ardından aşılama sürecine geçilmişti. Ülke genelinde ilk olarak sağlık personelleri aşılanırken, California eyaletinde Pfizer'in koronavirüse karşı geliştirdii aşıyı kullananlardan biri de hemşire Matthew W. oldu. 45 yaşındaki hemşire aşıdan sonra kolunun ağrıdığını fakat başka bir yan etki görmediğini söyledi.

Aşının ardından koronavirüs biriminde çalışan hemşire Matthew W., aşıdan 6 gün sonra hastalandı. Üşüdüğünü dile getiren hemşire daha sonra kas ağrısı ve halsizlik şikayetlerinin görülmeye başladığını kaydetti. Giderek halsizleşen hemşirenin koronavirüs testi pozitif çıktı. San Diego Aile Sağlığı Merkezlerinde bulaşıcı hastalık uzmanı Christian Ramers, yaşananların normal olduğunu kaydederek, "Aşının klinik denemelerinde, aşının ardından vücudun koruma sağlamasının 10 ila 14 gün süreceğini elde etmiştik. İlk dpz yüzde 50 oranında ikinci doz ise yüzde 95 oranında koruma sağlıyor" ifadelerini kullandı.